Departamenti i Biokimisë Laboratorike

Udhëheqë i Departamentit: Prof.asoc. Zehadin Gashi

Misioni i Departamentit:

 1. Avansimi i dijes, ideve kreative dhe shkencore të studentëve në fushën e biokimisë laboratorike, në përputhje me standardet evropiane.
 2. Pasurimi i sistemit të arsimit të lartë në Kosovë me programin të cilësisë së lartë BSc Biokimi Laboratorike, sipas standardeve ndërkombëtare dhe në përputhje me nevojat e tregut vendor, lokal dhe rajonal për këto profile.
 3. Integrimi i plotë në Zonën Evropiane të Arsimit të Lartë si dhe të Kërkimit Shkencor në fushën e Biokimisë Laboratorike.
 4. Arritjen e njohurive, aftësive dhe kompetencave profesionale të studentëve në përfundim të programit, të mjaftueshme për ushtrimin e pavarur të profesionit të biokimisë laboratorike, në nivelin parësor, dytësor dhe tretësor të mbrojtjes shëndetësore në Kosovë.
 5. Përgatitja e të graduarve për zhvillimin e karrierës dhe për vazhdimin e edukimit pasuniversitar në shkencat e Biokimisë.

 

Programet studimore:

 • BSc Biokimi Laboratorike (180 ECTS)

Si bartës të programit BSc Biokimi Laboratorike kemi përcaktuar:

 1. asoc. Zehadin Gashi
 2. asoc. Fahri Gavazaj
 3. ass. Arlinda Jakupi
 4. ass. Qenan Maxhuni
 5. ass. Dukagjin Zogaj dhe
 6. ass. Imer Sadriu

 

 

 

 

Personeli Akademik:

Nr.

Staff

Gender

Scientific degree

Academic degree

Specialization

Ngarkesa ne mësim

Hulumtim

Vepr. admin.

1

Agron Thaqi

M

MSc

Ass.

Toksikologji

10

12

4

2

Arbneshe Arbneshi

F

PhDc

Ass.

 

10

12

4

3

Ardian Rugova

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

 

5

12

4

4

Ardita Kërveshi

F

Dr.sc.

Prof.Ass.

Microbiology

7

12

4

5

Arlinda Jakupi

F

Dr.sc.

Prof.Ass.

Patologji

6

12

4

6

Armend Jashari

M

PhDc

Ass.

 

6

12

4

7

Arsim Kurti

M

PhDc

Ligj.

Microbiology

6

12

4

8

Basri Lenjani

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

Emergency Medicine

4

12

4

9

Besfort Kryeziu

M

Dr.Med.

Ass.

 

10

12

4

10

Bujar Berisha

M

BSc

Ass.

Psychiatry

7

12

4

11

Burbuqe Kurtaj

F

MSc

Ass.

 

13

12

4

12

Dea Mula Dervishi

F

Dr.Med.

Ass.

Mikrobiologji

11

12

4

13

Desdemona Kotrroçi

F

MSc

Ligj.

 

5

12

4

14

Diana Gjata

F

Dr.Med.

Ass.

 

11

12

4

15

Diellza Namani

F

MSc

Ass.

 

12

12

4

16

Dukagjin Zogaj

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

 

9

12

4

17

Elida Dreshaj

F

PhDc

Ligj.

 

13

12

4

18

Emrush Kryeziu

M

Dr.sc.

Prof.

Internal Medicine – Hematology

4

12

4

19

Fahri Gavazaj

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

 

12

12

4

20

Fatmir Cakaj

M

MSc

Ligj.

 

13

12

4

21

Fejsal Mehmeti

M

Dr.Med.

Ass.

Mjekesi fa miljare

12

12

4

22

Fitore Kurtaj

F

Dr.Med.

Ass.

 

8

12

4

23

Fjolla Shoshi

F

Dr.Med.

Ass.

 

11

12

4

24

Genta Radoniqi

F

Dr.Med.

Ass.

 

10

12

4

25

Ibrahim Behluli

M

Dr.sc.

Prof.

Gynecology and obstetrics

3

12

4

26

Indira Rexhepi

F

Dr.Med.

Ass.

Family Medicine

10

12

4

27

Isuf Bajrami

M

MSc

Ligj.

Emergency Medicine

11

12

4

28

Kujtesa Hoti

F

Dr.Med.

Ass.

Mikrobiologji

10

12

4

29

Kushtrim Dina

M

MSc

Ass.

 

12

12

4

30

Laureta Kadrijaj

F

MSc

Ligj.

 

21

12

4

31

Liridona Gashi

M

Dr.Med.

Ass.

Biokimi klinike

14

12

4

32

Luan Daija

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

 

5

12

4

33

Lumnije Mikullovci

F

Dr.Med.

Ass.

Shëndet publik

11

12

4

34

Majlinda Ramadani

F

MSc

Ass.

 

10

12

4

35

Mentor Kurshumliu

M

BSc

Ass.

 

12

12

4

36

Milazim Gjocaj

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

Specialist of Human Ecology in Public Health

5

12

4

37

Mrikë Bunjaku

F

Dr.Med.

Ass.

 

10

12

4

38

Nderim Rizanaj

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

 

4

12

4

39

Njomza Ajvazi

F

Dr.Sc.

Prof.asoc.

 

6

12

4

40

Njomza Gashi-Durimishi

F

Dr.Med.

Ass.

 

12

12

4

41

Nuhi Arsllani

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

Kirurgji

5

12

4

42

Qenan Maxhuni

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

 

5

12

4

43

Qëndresa Hoti

F

MSc

Ass.

 

16

12

4

44

Raif Bytyçi

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

 

3

12

4

45

Ramiz Kozhani

M

MSc

Ass.

 

12

12

4

46

Shpresa Thaqi

F

Msc

Ass.

 

10

12

4

47

Shqipe Ukelli-Bajrami

F

MSc

Ass.

Specialist of Public Health

20

12

4

48

Taulant Sadriu

M

PhDc

Ligj.

Cardiolgy field

11

12

4

49

Valon Zejnullahu

M

Dr.Sc.

Prof.Ass.

General Surgery

4

12

4

50

Vildana Goga

F

Dr.sc.

Prof.Ass.

Radioterapi

7

12

4

51

Zehadin Gashi

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

Clinical Biochemistry

6

12

4

 

Tabela për stafin akademik në marrëdhënie të punës Part-Time

Nr.

Staff

Gender

Scientific degree

Academic degree

Specialization

1

Agron Muçolli

M

Dr.Med.

Ass.

Clinica Biochemistry

2

Arijeta Baruti

F

MSc

Ligj.

Patologji

3

Driton Maliqi

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

 

4

Fadil Hasani

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

 

5

Florentina Hamidi

F

MSc

Ass.

 

6

Hysni Bajrami

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

 

7

Ilir Kurtishi

M

PhDc

Ligj.

Oncology

8

Ilirana Bajrami

F

MSc

Ass.

 

9

Labinot Shahini

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

Pathologist

10

Meleq Bahtijari

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

 

11

Mimoza Zhubi

F

Dr.sc.

Prof.Ass.

 

12

Ramë Miftari

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

Nuclear Medicine

13

Valdete Topçiu

F

Dr.sc.

Prof.asoc.

Clinical Biochemistry

14

Zana Gafurri

F

Dr.sc.

Prof.asoc.

Clinical Biochemistry

 

Tabela e stafit TEKNIK të Kolegjit në marrëdhënie të punës Full-Time

 Nr.

Staff

Seksi

Pozita

Përgatitja akademike

1

Samire Alshiqi

F

Teknike Laborante

Kolegji i Shkencave Mjekesore “Rezonanca”-Drejtimi Biokimi Laboratorike

2

Erblin  Maksutaj

M

Teknik Laborant

Kolegji i Shkencave Mjekesore “Rezonanca-Drejtimi Biokimi Laboratorike

3

Fatjone Isufaj

F

Mbikqyrese e Laboratorit

Universiteti i Prishtines “Hasan Prishtina”-Fakulteti i Shkencave Matematike-Natyrore-Bachelor i Kimise

4

Flora Ruci

F

Mbikqyrese e Laboratorit

Universiteti i Prishtines “Hasan Prishtina”-Fakulteti i Shkencave Matematike-Natyrore-Bachelor i Kimise/ dhe Master i Kimisë

 

Tabela e stafit akademik Full-Time (FTE) sipas seksit dhe gradës shkencore

Academic degree

Female

%

Male

%

Grand Total

%

Ass.

17

70.8

9

33.3

26

51.0

BSc

 

0.0

2

7.4

2

3.9

Dr.Med.

10

41.7

3

11.1

13

25.5

MSc

6

25.0

3

11.1

9

17.6

PhDc

1

4.2

1

3.7

2

3.9

Lecturer

3

12.5

4

14.8

7

13.7

Prof.

 

0.0

2

7.4

2

3.9

Prof.asoc.

1

4.2

8

29.6

9

17.6

Prof.Ass.

3

12.5

4

14.8

7

13.7

Total

24

100.0

27

100.0

51

100.0

 

Indikatorët (FTE n=51)

No.

%

Numri i stafit akademik me PhD (FTE)

18

35.3

Nummri i stafit akademik me MSc (FTE)

13

25.5

Numri i stafit akademik me specializim (FTE)

30

58.8

Numri i Profesorëve të rregullt(FTE)

2

3.9

STUDENTËT

 

 

Nummri i studentëve

184

 

INDIKATORËT E MENAXHIMIT EFEKTIV

 

 

Raporti Student : Stafi akademik (FTE)

3.6 : 1

 

 

Temat e Diplomave të studentëve BSc Biokimi Laboratorike:

Viti 2019

Studenti

Titulli i temes

Mentori

Fusha

Atdhetar Zeqiri

Roli diagnostik i Troponines T dhe i Prokalcitoninës te infarkti akut i miokardit

Valdete Topçiu

Kimi Klinike

Edona Halili

Rëndësia e përcaktimit të vitaminës D, kalciumit, fosforit dhe parathormonit te personat me insuficiencë renale kronike

Valdete Topçiu

Kimi Klinike

Fatos Azemi

Limfomat malinje të trajtuara në klinikën e hematologjisë QKUK në vitet: 2013 deri 2018

Emrush Kryeziu

Hematologji

Dreni Bilalli

Ndikimi i lartësisë mbidetare në parametrat hematologjik

Fahri Gavazaj

Hematologji

Majlinda Veseli – Liridona Peci – Laura Peci

Diagnostifikimi i ikterit obstruktiv

Valdete Topçiu

Diagnostikimi Klinik Laboratorik

Serduhaje Iseni

Trombocitopenitë në shtëpinë e shëndetit në Buijanoc

Emrush Kryeziu

Hematologji

Merita Kollqaku

Infarkti akut i miokardit

Valdete Topçiu

Kimi Klinike

Egzona Shala

Ndryshimi i parametrave biokimik sipas hemodializës

Zana Gafurri

Kimi Klinike

Drilon Kaliqani

Sindromi anemik te rinia shkollore në Istog gjatë viteve 2016/17

Emrush Kryeziu

Hematologji

Sibora Krasniqi

Rëndësia e analizave laboratorike në diagnistifikimin dhe diagnozën diferenciale të hepatitit akut dhe kronik

Valdete Topçiu

Kimi Klinike

Bukurije Demi Xhakija

Sindromi i anemisë sideropenike te moshat parashkollore

Emrush Kryeziu

Hematologji

Jeton Ademi

Roli i imunohistokimisë në diagnostidikimin, prognozën dhe trajtimin e sëmundjeve malinjë

Labinot Shahini

Patologji

Aulona Juniku Koshi

Hiperlipemia dhe diabeti melit

Valdete Topçiu

Kimi Klinike

Iliria Ibrahimi

Krahasimi i sëmundjeve akute dhe kronike te mëlçia

Valdete Topçiu

Kimi Klinike

Mimoza Vojvoda

Disa aspekte laboratorike të anemive më të shpeshta në praktikën e laboratorit mjekësor Analiza

Emrush Kryeziu

Hematologji

Muhadin Murseli

Tuberkulozi pulmonar i konfirmuar në kulturë për vitin 2018 në Kosovë

Hysni Daka

Pulmologji

Ardit Jashari

Rëndësia e parametrave biokimik te cirroza e mëlçisë

Valdete Topçiu

Kimi Klinike

Dorina Mullaademi

Parametrat biokimik të diabetit të tipit II

Zana Gafurri

Kimi Klinike

Erblina Skeraj

Lipidogrami te pacientët ambulantor në spitalin regjional Prizren

Zehadin Gashi

Biokimi

Albulena Ibrahimi

Parametrat biokimik te hipertireoza dhe hipotireoza

Zana Gafurri

Kimi Klinike

Taulanta Azizi

Parametrat biokimik te karcinoma e gjirit

Zana Gafurri

Kimi Klinike

Flakron Hoxha

Rëndësia e parametrave biokimik te hepatiti akut

Valdete Topçiu

Kimi Klinike

Pajtim Ademi

Rëndësia e parametrave biokimik te infarkti akut i miokardit

Valdete Topçiu

Kimi Klinike

Art Nurboja

Niveli i asto testit te ineksjonet streptokoksike në rajonin e Pejës për vitin 2017

Milazim Gjocaj

Shëndeti Publik

Anila Bregaj

Diagnostifikimi laboratorik i hipotireozës

Zana Gafurri

Diagnostikimi Klinik Laboratorik

Agan Xheladini

Rëndësia e parametrave biokimik në diagnostifikimin e infarktit akut të miokardit

Valdete Topçiu

Diagnostikimi Klinik Laboratorik

Besart Zeqiri

Inflamacioni dhe hipoalbuminemia te insuficienca kronike e veshkave

Valdete Topçiu

Kimi Klinike

Fatinoza Mataj

Frekuenca e trombocitopenive në klinikën e hematologjisë të QKUKsë tre vitet e fundit

Emrush Kryeziu

Hematologji

Ardiana Berisha

Ndryshimi i parametrave hematologjik para dhe pas trajtimit të asmës bronkiale

Hysni Daka

Fiziologji

Jetmire Ramadani

Ndryshimi i parametrave biokimikë te diabeti melit II

Zana Gafurri

Kimi Klinike

Fatmir Shala

Rëndësia e përcaktimit të tumor markereve te karcinoma e pankreasit

Zana Gafurri

Kimi Klinike

Eljasah Sylaj

Diagnostifikimi laboratorik i hipotireozës

Zana Gafurri

Diagnostikimi Klinik Laboratorik

Leonora Daija

Çrregullimi i metabolizmit të lipideve te hipotireoza

Valdete Topçiu

Kimi Klinike

Drilona Atashi

Parametrat biokimik tek të sëmurët në dializë

Valdete Topçiu

Kimi Klinike

Diarta Ahmeti Brahaj

Parametrat biokimikë te sëmundjet e mëlçisë

Zana Gafurri

Kimi Klinike

Premtim Rexhepi

Vitamina D (1,25 – dehydroxycholecalciferol), rëndësia dhe roli i saj në organizëm

Valdete Topçiu

Kimi Klinike

Fjolla Halitjaha

Karbohidratet, struktura dhe vetit e tyre

Azem Lajçi

Kimi analitike

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viti 2020:

Studenti

Titulli i temes

Mentori

Fusha

Evlidon Bublaku

Përcaktimi i parametrave biokimik te infarkti akut i miokardit

Valdete Topçiu

Kimi Klinike

Veron Arapi

Rëndësia e parametrave biokimik te hipërtiroza

Valdete Topçiu

Kimi Klinike

Adem Qabrati – Burim Sallauka

Karbohidratet vetit dhe funksioni i tyre

Azem Lajçi

Kimi analitike

Mimoza Mustafa

Rëndësia e laboratorit te cirroza e mëlçisë

Valdete Topçiu

Kimi Klinike

Ermira Zogaj

Parametrat biokimik te Cirroza e mëlçisë

Zana Gafurri

Kimi Klinike

Florentina Syla

Monitorimi i parametrave të infeksionit te të sëmurëve në mjekim qëndror intenziv (MIQ)

Zana Gafurri

Kimi Klinike

Dreni Fetahu

Diagnostifikimi laboratorik i pankreatitit akut

Valdete Topçiu

Diagnostikimi Klinik Laboratorik

Selvije Imeri

Ekzaminimi i parametrave biokimik te sëmundjet e mëlçisë

Zana Gafurri

Kimi Klinike

Arta Qerimi

Rëndësia e përcaktimit të Amilazës në gjakë dhe urinë te pankreatiti akut

Valdete Topçiu

Kimi Klinike

Ajshe Gashi Hajrizi

Rëndësia e përcaktimit të antigjenit prostatik specifik te karcinoma e hipertrofia e prostatës

Zana Gafurri

Kimi Klinike

Ylber Idrizi

Rëndësia e parametrave biokimik në diagnostifikimin e hepatitit viral kronik

Valdete Topçiu

Kimi Klinike

Elinda Krasniqi

Sindromi anemik te rinia shkollore në QKMF – Pejë në periudhën 2 vjeçare

Emrush Kryeziu

Hematologji

 

Viti 2021

Studenti

Titulli i temes

Mentori

Fusha

Haki Tahiri

Klasifikimi i anemive bazuar në ndryshimet citomorfologjike në gjakun periferik

Emrush Kryeziu

Hematologji

Diellza Ukella

Studimi retrospektiv i nivelit të vitaminës D në tri vitet e fundit në regjionin e Prishtinës

Kujtim Thaqi

Biokimi

Sinan Behrami

Infeksionet e traktit urinar te shtatzënat

Naser Ramadani

Mikrobiologji

Vjollca Morina

 

 

 

Lindrit Shehu

 

 

 

Valentina Molliqaj

 

 

 

Arbnor Jashari

 

 

 

Blend Ismaili

 

 

 

Agim Ajdini

 

 

 

Krenare Zyrapi

 

 

 

Mergesa Hulaj

 

 

 

Gembi Sahatqiu

 

 

 

Natyra Vokshi

 

 

 

Adelina Rexhaj

 

 

 

Yllza Maloku

SINDROMI HEMORRAGJIK – VËSHTRIM I LITERATURËS

Emrush Kryeziu

Hematologji