Departamenti i Radiologjisë Diagnostike

Udhëheqë i Departamentit: Ligj. Lavdim Ymeri

Misioni i Departamentit:

 1. Avansimi i dijes, ideve kreative dhe shkencore të studentëve në fushën e Radiologjisë Diagnostike, në përputhje me standardet evropiane.
 2. Pasurimi i sistemit të arsimit të lartë në Kosovë me programin të cilësisë së lartë BSc Radiologji Diagnostike, sipas standardeve ndërkombëtare dhe në përputhje me nevojat e tregut vendor, lokal dhe rajonal për këto profile.
 3. Integrimi i plotë në Zonën Evropiane të Arsimit të Lartë si dhe të Kërkimit Shkencor në fushën e Radiologjisë Diagnostike.
 4. Arritjen e njohurive, aftësive dhe kompetencave profesionale të studentëve në përfundim të programit, të mjaftueshme për ushtrimin e pavarur të profesionit të radiologjisë diagnostike, në nivelin parësor, dytësor dhe tretësor të mbrojtjes shëndetësore në Kosovë.
 5. Përgatitja e të graduarve për zhvillimin e karrierës dhe për vazhdimin e edukimit pasuniversitar në shkencat e Radiologjisë.

 

Programet studimore:

 • BSc Radiologji Diagnostike (180 ECTS)

Si bartës të programit BSc Radiologji Diagnostike kemi përcaktuar:

 1. ass. Vildane Goga
 2. dr.Ardian Idrizaj
 3. ass. Besim Xhafa
 4. ass. Naser Gjonbalaj
 5. ass. Dafina Mahmutaj dhe
 6. ass. Murat Berisha

 

 

 

 

 

Personeli Akademik:

Nr.

Staff

Gender

Scientific degree

Academic degree

Specialization

Ngarkesa ne mësim

Hulumtim

Vepr. Admin.

1

Afrim Avdaj

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

Kirurgji

1

12

4

2

Agim Krasniqi

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

 Cardiology

5

12

4

3

Agon Rrusta

M

PhDc

Ligj.

Ophthalmology

5

12

4

4

Albana Idrizaj

F

MSc

Ass.

 

12

12

4

5

Antigone Kabashi Sadikaj

F

PhDc

Ligj.

Radiology

6

12

4

6

Arbër Neziri

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

Urology

7

12

4

7

Arberita Ajazaj

F

BSc

Ass.

 

8

12

4

8

Ardita Isufaj

M

MSc

Ass.

 

10

12

4

9

Arian Idrizaj

M

Dr.sc.

Prof.

Radiology

0

12

4

10

Armend Jashari

M

PhDc

Ass.

 

6

12

4

11

Arsim Kurti

M

PhDc

Ligj.

Microbiology

6

12

4

12

Basri Lenjani

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

Emergency Medicine

4

12

4

13

Berat Elshani

M

BSc

Ass.

Radiology

12

12

4

14

Besfort Kryeziu

M

Dr.Med.

Ass.

 

10

12

4

15

Besim Memedi

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

 

6

12

4

16

Besim Xhafa

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

 

4

12

4

17

Blerim Krasniqi

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

Clinical Pharmacology

5

12

4

18

Blerim Rrakaqi

M

MSc

Ass.

 

9

12

4

19

Blerim Zuna

M

Dr.Med.

Ass.

Internal Medicine

8

12

4

20

Bujar Berisha

M

BSc

Ass.

Psychiatry

7

12

4

21

Bujar Imeri

M

Dr.Med.

Ass.

Radiology

13

12

4

22

Burbuqe Kurtaj

F

MSc

Ass.

 

13

12

4

23

Diellza Namani

F

MSc

Ass.

 

12

12

4

24

Doriana Berberi

F

Dr.Med.

Ass.

Clinical and Radiation Oncologist

7

12

4

25

Emrush Kryeziu

M

Dr.sc.

Prof.

Haematology

4

12

4

26

Fahri Gavazaj

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

 

12

12

4

27

Faik Qosja

M

MSc

Ass.

Neurosurgery

8

12

4

28

Gazmend Zhuri

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

Pulmology

3

12

4

29

Genta Radoniqi

F

Dr.Med.

Ass.

 

10

12

4

30

Haki Dragusha

M

MSc

Ass.

Mjekësi emergjente

6

12

4

31

Hekuran Hoxha

M

MSc

Ass.

 

10

12

4

32

Ibrahim Behluli

M

Dr.sc.

Prof.

Gynecology and obstetrics

3

12

4

33

Igballe Cakaj

F

Dr.sc.

Prof.Ass.

 

6

12

4

34

Islam Kryeziu

M

Dr.Med.

Ass.

 

12

12

4

35

Ismet Bajraktari

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

Rheumatology

4

12

4

36

Janina Gafurri

F

PhDc

Ligj.

 

8

12

4

37

Kujtesa Hoti

F

Dr.Med.

Ass.

Mikrobiologji

10

12

4

38

Lavdim Ymeri

M

PhDc

Ligj.

Radiology

6

12

4

39

Loreta Marleku

F

BSc

Ass.

 

7

12

4

40

Merkur Dobroshi

M

Dr.Med.

Ass.

Orthopedics

12

12

4

41

Milazim Gjocaj

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

Human Ecology in Public Health

5

12

4

42

Mrikë Bunjaku

F

Dr.Med.

Ass.

 

10

12

4

43

Murat Berisha

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

Surgery

5

12

4

44

Naser Gjonbalaj

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

Radiologji

5

12

4

45

Nazim Dakaj

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

Neurology

3

12

4

46

Njomza Ajvazi

F

Dr.Sc.

Prof.asoc.

 

6

12

4

47

Rinor Beiqi

M

Dr.Med.

Ass.

 

10

12

4

48

Sadik Kelmendi

M

Dr.Med.

Ass.

Radiologji

11

12

4

49

Sebaedin Memedi

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

Cardiology

5

12

4

50

Shpat Rrusta

M

PhDc

Ligj.

 

11

12

4

51

Shpresa Thaqi

F

Msc

Ass.

 

10

12

4

52

Shqipe Ukelli-Bajrami

F

MSc

Ass.

Public Health

20

12

4

53

Tringa Bozalia

F

MSc

Ass.

 

10

12

4

54

Valdet Hashani

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

General Medicine

5

12

4

55

Vildana Goga

F

Dr.sc.

Prof.Ass.

Radioterapi

7

12

4

 

Tabela për stafin akademik në marrëdhënie të punës Part-Time

Nr.

Staff

Gender

Scientific degree

Academic degree

Specialization

1

Afërdita Hyseni

F

Dr.Med.

Ass.

 

2

Fadil Hasani

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

 

3

Ilir Kurtishi

M

PhDc

Ligj.

Oncology

4

Ilirana Bajrami

F

MSc

Ass.

 

5

Kreshnike Dedushi

F

Dr.sc.

Prof.Ass.

Radiology

6

Labinot Shahini

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

Pathologist

7

Qazim Hysenaj

M

Dr.sc.

Prof.

Otorhinolaringology

8

Ramë Miftari

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

Nuclear Medicine

9

Serbeze Kabashi

F

Dr.sc.

Prof.asoc.

Radiology

 

Tabela e stafit TEKNIK të Kolegjit në marrëdhënie të punës Full-Time

 Nr.

Staff

Seksi

Pozita

Përgatitja akademike

1

Ardita Sadikaj

F

Teknik Rentgen

Kolegji i Shkencave Mjekesore “Rezonanca-Drejtimi Radiologji Diagnostike

2

Xhan Sunguri

M

Teknik Rentgeni

Kolegji i Shkencave Mjekesore “Rezonanca”-Radiologji Diagnostike

3

Lirije Aliti

F

Teknike Rentgeni

Kolegji i Shkencave Mjekesore “Rezonanca”-Drejtimi Radiologji Diagnostike

Tabela e stafit akademik Full-Time (FTE) sipas seksit dhe gradës shkencore

Academic degree

Female

%

Male

%

Grand Total

%

Ass.

12

70.6

15

39.5

27

49.1

BSc

2

11.8

2

5.3

4

7.3

Dr.Med.

4

23.5

7

18.4

11

20.0

MSc

6

35.3

5

13.2

11

20.0

PhDc

0

0.0

1

2.6

1

1.8

Lecturer

2

11.8

4

10.5

6

10.9

Prof.

 

0.0

3

7.9

3

5.5

Prof.asoc.

1

5.9

10

26.3

11

20.0

Prof.Ass.

2

11.8

6

15.8

8

14.5

Total

17

100.0

38

100.0

55

100.0

 

Indikatorët (FTE n=55)

No.

%

Numri i stafit akademik me PhD (FTE)

22

40.0

Nummri i stafit akademik me MSc (FTE)

11

20.0

Numri i stafit akademik me specializim (FTE)

32

58.2

Numri i Profesorëve të rregullt(FTE)

3

5.5

STUDENTËT

   

Nummri i studentëve

101

 

INDIKATORËT E MENAXHIMIT EFEKTIV

   

Raporti Student : Stafi akademik (FTE)

1.8

 

 

Temat e Diplomave të studentëve BSc Radiologji Diagnostike:

Viti 2019

Studenti

Titulli i temes

Mentori

Fusha

Muhamet Berisha

Metodat egzaminuese te patologjitë e traktit gastrointestinal në radiologji konvencionale

Serbeze Kabashi

Radiological Methods

Dielli Daija

Pankreatiti akut: korrelimi me ultratingull dhe tomografi të kompjuterizuar

Kreshnike Dedushi

CT

Blend Ismajli

Roli i rentgenit në diagnostifikimin e ekstremiteteve

Xhavit Bicaj

General Radiology

Alban Lahu

Roli i mamografisë në diagnostifikimin e mikrokalcifikateve të gjirit

Kreshnike Dedushi

Mamography

Labinot Shabani

Sëmundja nodoze e gjëndrrës tiroide: evaluimi

Ilaz Bunjaku

General Radiology

Leart Haxhiajdini

Teknikat e inçizimit të pjesës lumbalosacrale

Kreshnike Dedushi

Imaging Techniques

Egzon Maloku

Efikasiteti i radioterapisë për trajtimin e tumorëve të trurit

Blerim Krasniqi

Radiotherapy

Edonjeta Krasniqi

Roli i imazherisë në diagnostifikimin e inflamacioneve të kockave

Kreshnike Dedushi

General Radiology

Betim Zhitia

Roli i imazherisë në diagnostiken e gjurit

Serbeze Kabashi

General Radiology

Art Berisha – Mendim Rashiti

Radioterapia e sistemit respirator

Xhavit Bicaj

Radiotherapy

Anita Statovci Gashi

Efektet anësore të rrezatimit X

Serbeze Kabashi

Radiological Protection

Mehmet Misini

Cilësia e imazhit dhe teknologjia digjitale

Serbeze Kabashi

General Radiology

Elvira Cimili

Roli i imazherisë në diagnostifikimin e hemoragjive cerebrale

Kreshnike Dedushi

General Radiology

Atëdhe Lushaj

Metodat imazherike të egzaminimit të kokës

Serbeze Kabashi

Radiological Methods

Arben Azemi

Roli i rezonancës magnetike në detektimin e sklerozës multiple

Serbeze Kabashi

MRI

Lenda Dafota

Roli i imazherisë në diagnostikimin e tumorëve të kockave

Kreshnike Dedushi

General Radiology

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viti 2020:

Studenti

Titulli i temes

Mentori

Fusha

Aida Nazifi

Imazheria në dhimbjet e gjurit

Kreshnike Dedushi

General Radiology

Gëzim Mustafa

Mbrojtja nga rrezatimi

Serbeze Kabashi

Radiological Protection

Mirlinda Shabani – Alban Gruda – Ardian Mekaj

Roli i imazherisë në diagnostifikimin e efuzionit pleural

Ilaz Bunjaku

General Radiology

Arian Ahma

Roli i imazherisë në detektimin e hershëm të tumoreve infratentorial

Serbeze Kabashi

General Radiology

Bujar Hasani

Roli i MRI në detektimin e sklerozës multiple

Serbeze Kabashi

MRI

Lejla Belegu

Roli i MRI në gju

Serbeze Kabashi

MRI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viti 2021

Studenti

Titulli i temes

Mentori

Fusha

Diona Kabashi

Urografia intravenoye tek konkrementet

Serbeze Kabashi

General Radiology

Jehona Rexhaj

Kanceri i gjirit dhe metodat diagnostike të tij

Serbeze Kabashi

Mamography

Donjeta Ajeti

Roli i irigografisë në kirurgjinë e fëmijëve

Murat Berisha

General Radiology

Ali Vuçitërna – Edon Jashari

Diagnostikimi imazherik i meningeomave

Serbeze Kabashi

General Radiology

Andi Kashtanjeva

Metodat e ekzaminimit radiologjike te kanceri i kolonit dhe  trajtimi kirurgjikal

Serbeze  Kabashi Mucaj                                                                              

Radiological Methods

Lirim Zogaj

Roli i CT dhe MRI te Infarktet e Trurit

Serbeze Kabashi

MRI