Departamenti i Infermierisë

Udhëheqë i Departamentit: PgDPH Fekrije Hasani

Misioni i Departamentit:

 1. Avansimi i dijes, ideve kreative dhe shkencore të studentëve në fushën e Infermierisë, në përputhje me standardet evropiane.
 2. Pasurimi i sistemit të arsimit të lartë në Kosovë me programin të cilësisë së lartë BSc Infermieri, sipas standardeve ndërkombëtare dhe në përputhje me nevojat e tregut vendor, lokal dhe rajonal për këto profile.
 3. Integrimi i plotë në Zonën Evropiane të Arsimit të Lartë si dhe të Kërkimit Shkencor në fushën e Infermierisë
 4. Arritjen e njohurive, aftësive dhe kompetencave profesionale të studentëve në përfundim të programit, të mjaftueshme për ushtrimin e pavarur të profesionit të Infermierisë, në nivelin parësor, dytësor dhe tretësor të mbrojtjes shëndetësore në Kosovë.
 5. Përgatitja e të graduarve për zhvillimin e karrierës dhe për vazhdimin e edukimit pasuniversitar në shkencat e Infermierisë.

 

Programet studimore:

 • BSc Infermieri (180 ECTS)

Si bartës të programit BSc Infermieri kemi përcaktuar:

 1. Fekrije Hasani
 2. Shpresa Makolli
 3. Shpresa Ademi
 4. Hasan Gashi
 5. Afërdita Avdiu
 6. Ylfete Pllana

 

 

 

 

 

Personeli Akademik:

Nr.

Staff

Gender

Scientific degree

Academic degree

Specialization

Ngarkesa ne mësim

Hulumtim

Vepr. Admin.

1

Adelina Lahu

F

PhDc

Ligj.

/

12

12

4

2

Aferdita Avdiu

F

MSc

Ass.

/

12

12

4

3

Afërdita Kukaj

F

MSc

Ass.

/

10

12

4

4

Afërdita Lahu

F

PhDc

Ligj.

/

10

12

4

5

Afrim Avdaj

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

Kirurgji

1

12

4

6

Agim Krasniqi

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

Internal Medicien – Cardiology

5

12

4

7

Albina Likaj Imeri

F

Dr.Med.

Ass.

Anesteziologji

6

12

4

8

Albion Luzha

M

Dr.Med.

Ass.

 

10

12

4

9

Arbër Neziri

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

Urology

7

12

4

10

Arsim Kurti

M

PhDc

Ligj.

Microbiology

6

12

4

11

Basri Lenjani

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

Emergency Medicine

4

12

4

12

Baton Kelmendi

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

Kirurgji

5

12

4

13

Bedri Braha

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

/

4

12

4

14

Blerim Krasniqi

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

Clinical Pharmacology

5

12

4

15

Bujar Imeri

M

Dr.Med.

Ass.

Radiology

13

12

4

16

Dafina Mahmutaj

F

Dr.sc.

Prof.Ass.

Surgery

7

12

4

17

Daniela Bimi

F

MSc

Ligj.

 

10

12

4

18

Daniela Zenelaj

F

MSc

Ass.

/

11

12

4

19

Desdemona Kotrroçi

F

MSc

Ligj.

 

5

12

4

20

Donjeta Muja

F

MSc

Ass.

/

10

12

4

21

Emir Behluli

M

PhDc

Ligj.

Pediatrician

10

12

4

22

Emrush Kryeziu

M

Dr.sc.

Prof.

Internal Medicine – Hematology

4

12

4

23

Faik Qosja

M

MSc

Ass.

Neurosurgery

8

12

4

24

Fatime Zeneli

F

MSc

Ligj.

/

10

12

4

25

Feim Mazreku

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

OFT

6

12

4

26

Fejsal Mehmeti

M

Dr.Med.

Ass.

Mjekesi fa miljare

12

12

4

27

Fekrije Hasani

F

MSc

Ligj.

Leadership Program- Graduated Management Clas

7

12

4

28

Feride Thaçi

F

MSc

Ass.

 

7

12

4

29

Fitim Skeraj

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

Family Medicine

8

12

4

30

Fitore Shoshi

F

Dr.Med.

Ass.

/

7

12

4

31

Flora Ramizi Beqiri

F

PhDc

Ligj.

/

10

12

4

32

Gani Shabani

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

Psychiatry

5

12

4

33

Gazmend Zhuri

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

Internal Medicine – Pulmology

3

12

4

34

Genc Bajraktari

M

MSc

Ass.

 

12

12

4

35

Genta Radoniqi

F

Dr.Med.

Ass.

 

10

12

4

36

Halil Bajraktari

M

MSc

Ass.

 

14

12

4

37

Hana Buçinca

F

MSc

Ass.

/

9

12

4

38

Hasan Gashi

M

PhDc

Ligj.

/

9

12

4

39

Hidajete Hasani

F

MSc

Ass.

 

11

12

4

40

Ilaz Sahiti

M

MSc

Ass.

/

12

12

4

41

Ismet Bajraktari

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

Specialist of Internal disease,Specialist of Internal Medicine-Rheumatologist

4

12

4

42

Ismet Kastrati

M

MSc

Ass.

Otorhinolaringology,Otology

9

12

4

43

Kaltrina Zenuni

F

MSc

Ass.

/

10

12

4

44

Laureta Kadrijaj

F

MSc

Ligj.

/

21

12

4

45

Lavdim Ymeri

M

PhDc

Ligj.

Radiology

6

12

4

46

Lindita Ajazaj-Berisha

F

Dr.sc.

Prof.asoc.

Infectology

3

12

4

47

Mejreme Bajqinovci

F

Dr.Med.

Ass.

Shëndet publik

8

12

4

48

Merita Kotorri

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

Dermatology

5

12

4

49

Meritë Demiri Demolli

F

Dr.Med.

Ass.

Gjinekologji

9

12

4

50

Merkur Dobroshi

M

Dr.Med.

Ass.

Orthopedics

12

12

4

51

Mexhit Mustafa

M

PhDc

Ligj.

/

9

12

4

52

Milazim Gjocaj

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

Specialist of Human Ecology in Public Health

5

12

4

53

Mrikë Bunjaku

F

Dr.Med.

Ass.

/

10

12

4

54

Murat Berisha

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

Surgery

5

12

4

55

Musa Uruçi

M

PhDc

Ligj.

Urologist specialist

6

12

4

56

Nderim Rizanaj

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

 

4

12

4

57

Qamile Morina

F

Dr.sc.

Prof.asoc.

Anesthesiology and Reanimation

0

12

4

58

Ramë Zeqiri

M

Dr.Med.

Ass.

Gynecology

5

12

4

59

Rinor Beiqi

M

Dr.Med.

Ass.

 

10

12

4

60

Rushit Jashari

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

Neurology

6

12

4

61

Sadete Kallaba

F

MSc

Ass.

 

11

12

4

62

Samire Gashi Braina

F

Dr.Med.

Ass.

Psychiastric

12

12

4

63

Sebaedin Memedi

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

Internal Medicine – Cardiology

5

12

4

64

Shpresa Ademi

F

PhDc

Ligj.

/

9

12

4

65

Shpresa Makolli

F

PhDc

Ligj.

General surgery Scrub Nurse

9

12

4

66

Shpresa Surdulli

F

MSc

Ass.

Teacher of Nursing

13

12

4

67

Shqipe Ukelli-Bajrami

F

MSc

Ass.

Specialist of Public Health

20

12

4

68

Skender Zatriqi

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

Kirurgji

3

12

4

69

Valdet Hashani

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

General Medicine

5

12

4

70

Valdete Reçica

F

MSc

Ass.

 

4

12

4

71

Valmira Buzhala

F

BSc

Ass.

/

7

12

4

72

Valon Zejnullahu

M

Dr.Sc.

Prof.Ass.

General Surgery

4

12

4

73

Violeta Zatriqi

F

Dr.sc.

Prof.Ass.

Surgery

3

12

4

74

Ylfete Pllana

F

PhDc

Ass.

/

10

12

4

75

Zana Mulaku Dibrani

F

MSC

Ass.

/

11

12

4

 

Tabela për stafin akademik në marrëdhënie të punës Part-Time

Nr.

Staff

Gender

Scientific degree

Academic degree

Specialization

1

Bekim Sejdiu

M

PhDc

Ass.

/

2

Besarta Pelaj

F

Dr.sc.

Ligj.

/

3

Driton Maliqi

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

 

4

Elvana Podvorica

F

Dr.sc.

Prof.Ass.

 

5

Erëza Morina Mustafa

F

Dr.Med.

Ass.

/

6

Fëllënza Misini

F

BSc

Ass.

 

7

Floren Kavaja

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

Kirurgji

8

Hysni Bajrami

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

/

9

Indrit Bimi

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

 

10

Labinot Shahini

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

Pathologist

11

Naser Ramadani

M

Dr.sc.

Prof.

Epidemiology

12

Qazim Hysenaj

M

Dr.sc.

Prof.

Otorhinolaringology

13

Sefedin Muçaj

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

Epidemiology

14

Vlora Ibishi

F

Dr.sc.

Prof.Ass.

Gynecology

 

Tabela e stafit akademik Full-Time (FTE) sipas seksit dhe gradës shkencore

Academic degree

Female

%

Male

%

Grand Total

%

Ass.

22

61.1

11

28.2

33

44.0

BSc

1

2.8

0

0.0

1

1.3

Dr.Med.

7

19.4

6

15.4

13

17.3

MSc

13

36.1

5

12.8

18

24.0

PhDc

1

2.8

0

0.0

1

1.3

Ligj.

10

27.8

6

15.4

16

21.3

Prof.

0

0.0

1

2.6

1

1.3

Prof.asoc.

2

5.6

8

20.5

10

13.3

Prof.Ass.

2

5.6

13

33.3

15

20.0

Total

36

100.0

39

100.0

75

100.0

 

Indikatorët (FTE n=75)

No.

%

Numri i stafit akademik me PhD (FTE)

26

34.7

Nummri i stafit akademik me MSc (FTE)

18

24.0

Numri i stafit akademik me specializim (FTE)

42

56.0

Numri i Profesorëve të rregullt(FTE)

1

1.3

STUDENTËT

   

Nummri i studentëve

300

 

INDIKATORËT E MENAXHIMIT EFEKTIV

   

Raporti Student : Stafi akademik (FTE)

4.0

 

 

Temat e Diplomave të studentëve BSc Infermieri:

Viti 2019

Studenti

Titulli i temes

Mentori

Fusha

Vlora Rexhepi

Kujdesi infermieror për pacientët me karcinomë të gjirit

Bekim Sejdiju

 

Arena Haziri

Qasja infermierore në edukimin e pacientëve me diabet

Bekim Sejdiju

 

Arjeta Morina

Kujdesi infermieror tek pacientët me infarkt akut të miokardit

Fekrije Hasani

 

Venera Osmani

Kujdesi infermieror te plagët post-operatore

Shpresa Makolli

 

Rinor Gashi

Kujdesi infermieror te pacientët me meningjit bakteror

Sadije Namani

 

Sevdije Selishta

Llojet e transportit emergjent dhe përkujdesja infermierore e të sëmurëve emergjent

Basri Lenjani

 

Altina Sinani – Manolja Tyfkeçi – Aksel Kala – Arlinda Muhadri

Roli infermieror te pacientët pasoperativ

Sefedin Muçaj

 

Endrit Kastrati

Kujdesi infermieror tek pacientët me herni inguinale

Sefedin Muçaj

 

Besjana Murtezi

Kujdesi infermieror te pacientët me hemodializë

Fekrije Hasani

 

Ramel Uka

Kujdesi infermieror te pacientët me sëmundje të sheqerit

Afërdita Kukaj

 

Drenushë Karaliti

Kujdesi infermieror te pacientët me stomë abdominale

Hasan Gashi

 

Albiona Januzi

Frakturat e ekstremitetëve të poshtme dhe kujdesi infermieror

Hasan Gashi

 

Pashije Azemi

Njohurit e pacientëve rreth hipertensionit pasojat dhe mënyra e menaxhimit0

Mexhit Mustafa

 

Alma Bujupaj

Menaxhimi infermieror tek pacientët me hipertension arterial

Besarta Pelaj

 

Donikë Haziri

Përjetimet e nënave gjatë gjidhënies së parë

Fekrije Hasani

 

Arza Riza

Kujdesi infermieror tek pacientët me kancer të gjirit

Fekrije Hasani

 

Edona Ferizi

Kujdesi infermieror te hipertensioni në shtatëzani

Fatime Zeneli

 

Artan Rama – Valdet Zabelaj

Kujdesi infermieror tek pacientët e operuar në zemër me bypass në QKUK

Hasan Gashi

 

Erza Salihu

Diabeti dhe rëndësia e menaxhimit të tij

Fekrije Hasani

 

Mimoza Rrustemi

Kujdesi infermieror ndaj të sëmurëve me tuberkuloz

Fekrije Hasani

 

Donika Hoti

Kujdesi infermieror te pacientët me Anemi Megaloblastike

Naser Ramadani

 

Erëza Krasniqi

Shtatëzania në adoleshencë

Fekrije Hasani

 

Yllka Spahiu

Kujdesi infermieror tek pacientët me asma bronkiale

Shpresa Surdulli

 

Monika Hasani Spanca

Lindjet me prerje cezariane, diagnozat dhe kujdesi infermieror

Fatime Zeneli

 

Edonjeta Bajratari

Hepatiti B

Sefedin Muçaj

 

Qëndresë Zeqiri

Roli i infermierit te të sëmurët me proteza valvulare

Shpresa Ademi

 

Donika Ejupi Hashani

Kujdesi infermieror te shputa diabetike

Shpresa Ademi

 

Kaltrinë Ismajli

Stresi te infermierët pas ndërrimeve të natës

Bekim Sejdiju

 

Elmedina Osmani

Kujdesi infermjeror te pacientët me diare

Mexhit Mustafa

 

Rinor Gashi

Kujdesi infermieror te pacientët me miningjit bakteror

Sadije Namani

 

Etnik Bojaxhiu

Kokëdhimbja

Afrim Avdaj

 

Erminë Cakaj – Vilza Kryeziu

Kujdesi infermieror te pacientët me pneumoni

Bekim Sejdiju

 

Shqipdona Aliu

Kujdesi infermieror tek pacientët me kancer të qafës së mitrës

Fekrije Hasani

 

Fitore Kastrati

Kujdesi infermieror te pacientët me kimioterapi

Fekrije Hasani

 

Diellona Halili – Fjolla Halili

Kujdesi infermieror te pacientët me infeksion të fshikzës urinare

Hasan Gashi

 

Zoja Hasimi

Roli infermieror në kabinetin e ekokardiografisë

Shpresa Makolli

 

Adelina Hajrizi

Kujdesi infermieror te pacientët me Anemi

Fekrije Hasani

 

Laura Kani

Kujdesi infermieror për të sëmurin me hipertension portal

Fekrije Hasani

 

Ajrina Binaku

Menaxhimi dhe kujdesi infermieror tek elektro cutio dhe fulguratio

Basri Lenjani

 

Drin Gashi

Kujdesi infermieror te pacientët me osteoporozë

Shpresa Surdulli

 

Bardha Dekaj

Kujdesi infermieror dhe trajtimi i konjuktivit në komunën e Istogut

Mire Hoxha Shoshi

 

Lejla Kuçi

Kujdesi infermieror te pacientët me hemodializë

Sadete Kallaba

 

Sara Pira

Kujdesi infermieror tek të sëmurët me hipertension arterial

Shpresa Surdulli

 

Dardan Pllana

Kujdesi infermieror tek pacientët me ujë dhe ushqim

Shpresa Ademi

 

Selim Jonuzi

Analiza e shërbimit social dhe shëndetësor për personat e moshuar

Fatime Zeneli

 

Halide Gashi – Bedrije Hyseni – Afërdita Hajdari Pacolli

Kujdesi infermieror mte prematorët

Shpresa Makolli

 

Arizona Zekolli

Kujdesi infermieror tek fëmijët me paralizë cerebrale

Bekim Sejdiju

 

Flaka Thaqi

Kujdesi infermieror te pacientët me nefrolitiazë

Shpresa Makolli

 

Flamur Ferizi

Kujdesi infermieror tek pacientët me hipertension

Fekrije Hasani

 

Elmedina Musliu – Elvira Krasniqi

Kujdesi infermieror tek pacientët me tumor të kolonit

Bekim Sejdiju

 

Drita Beqiri

Kujdesi infermieror tek pacientët me kequshqyerje

Shpresa Surdulli

 

Ilaz Sahiti

Kujdesi Infermieror tek pacientët me Aneurizëm Cerebrale

Fatos Kelmendi

 

Jehona Maloku

Diabeti Melitus tipi II – Kujdesi infermieror

Bekim Sejdiju

 

Donika Leka

Roli infermierik në higjienën orale tek fëmijët

Fekrije Hasani

 

Mentor Ismajli – Enis Durmishi

Plani i kujdesit infermieror te lëndimet e shtyllës kurrizore

Bekim Sejdiju

 

Qëndresa Rama

Aspektet etike dhe sociale të kujdesit infermieror ndaj pacientëve të moshuar

Shpresa Surdulli

 

Violeta Gashi

Kujdesi infermieror tek pacientët me fraktura të pjesës proksimale të femurit tek moshat e shtyera

Bekim Sejdiju

 

Ariana Zejnullahu – Agnesa Qorri – Anita Istogu – Ardiana Rrustolli – Egenita Gjinofci

Ushqyeshmëria dhe aktivitetet fizike te të rinjtë

Fekrije Hasani

 

Zyhrije Haliti

Kujdesi infermieror tek pacientët me infarkt akut të miokardit

Shpresa Surdulli

 

Arjeta Konjuhaj

Kujdesi infermieror tek pacientët me edemë plumonare

Hasan Gashi

 

Blinera Azemi

Kujdesi infermieror tek pacientët me hipertension

Sefedin Muçaj

 

Xhemajl Dugolli – Musë Baftiju – Osman Ismajli

Faktorët e stresit te niveli i burn-out (shterimit) tek punëtorët e institutit special në Shtime dhe në qendrën kryesore të mjekësisë familjare në Shtime

Naim Fanaj

 

Hajrije Omaj

Menaxhimi i stresit të stafit infermieror në njësinë e kujdesit intenziv

Sefedin Muçaj

 

Diellza Shillova

Kujdesi infermieror tek pacientët me dekupituse

Sadete Kallaba

 

Arjeta Vitija – Ermelinda Krasniqi

Kujdesi infermieror te pacientët me sulme epileptike

Mexhit Mustafa

 

Ariana Beshiri

Menaxhimi i sistemit shëndetësor në spitalin rajonal të Prizrenit

Mimoza Maksutaj

 

Leotrime Aliu

Menaxhimi dhe kujdesi infermieror emergjent te mbytjet në ujë në mjedise parahotpitalore

Basri Lenjani

 

Florentina Muharremi

Kujdesi infermieror tek pacientët kirurgjikal me kolostome

Bekim Sejdiju

 

Lirijonë Sherifi

Kujdesi infermieror te pacientët me hipertension arterial

Bekim Sejdiju

 

Edona Emini

Kujdesi infemieror te të sëmurët me tuberkuloz

Bekim Sejdiju

 

Donjeta Zeqiri

Kujdesi infermieror tek fëmijët me apandecit akut

Mexhit Mustafa

 

Besjana Pira

Kujdesi infermieror te lindjet e parakohshme

Shpresa Ademi

 

Edona Bajrami

Kujdesi infermieror te gjidhënia

Fatime Zeneli

 

Elisra Tupani – Bukurije Krasniqi

Kujdesi infermieror tek pacientët me diabet

Sefedin Muçaj

 

Enisa Olloni

Kujdesi infermieror tek pacientët me depresion

Shpresa Surdulli

 

Laura Musliu

Kujdesi infermieror tek fëmijët me leukemi

Shpresa Surdulli

 

Edona Gashi Halili

Kujdesi infermieror te pacientët me komplikime akute të diabetit

Mexhit Mustafa

 

Elmedina Thaqi

Kujdesi infermieror tek pacientët me hipertension arterial

Fekrije Hasani

 

Blerina Maxhuni

Kujdesi infermieror te pacientët me lëndime të syrit

Fekrije Hasani

 

Filloreta Koca – Miranda Krasniqi

Kujdesi infermieror tek pacientët me infarkt akut të miokardit pas terapisë reperfuzive

Bekim Sejdiju

 

Gëzime Mirena

Kujdesi infermieror për pacientët me herni diskale

Bekim Sejdiju

 

Valmir Sadiku

Roli i infermierit në menaxhimin e sistemit shëndetësor

Isuf Bajrami

 

Marigona Bytyçi

Njohuritë e infermierëve për infeksionet post operative në klinikat e kirurgjisë në QKUK

Hasan Gashi

 

Arena Haziri

Qasja inferimerore në edukimin e pacientëve me diabet

Bekim Sejdiju

 

 

Viti 2020:

Studenti

Titulli i temes

Mentori

Fusha

Besimtare Bilalli

Kujdesi infermieror tek pacientët me hepatitet virale

Fekrije Hasani

 

Fjolla Grajqevci

Kujdesi infermieror onkologjik me karcinom të mushkrive

Shpresa Makolli

 

Egzon Fazliu

Roli i kujdesit infermieror tek pacientët me tumore të sistemit respirator

Shpresa Makolli

 

Marigona Aruqaj

Kujdesi infermieror tek pacientët me tuberkuloz

Fekrije Hasani

 

Flandra Pacolli

Kujdesi infermieror onkologjik me karcinom të gjirit

Shpresa Makolli

 

Flakrona Qamili

Kujdesi infermieror tek pacientët me nefrostom

Shpresa Makolli

 

Qëndresa Gashi

Kujdesi infermieror tek pacientët me Angina Pectoris

Mexhit Mustafa

 

Shkurte Kastrati

Kanceri pulmonar dhe kujdesi infermieror

Hasan Gashi

 

Eneida Qafleshi

Kujdesi infermieror tek pacientët me pneumotoraks

Fekrije Hasani

 

Eliza Bllaca

Kujdesi infermieror te pacientët me djegje

Mexhit Mustafa

 

Agnesa Gashi

Kujdesi infermieror te pacientët me sëmundjen e epilepsisë

Bekim Sejdiju

 

Kaltrina Topalli

Kujdesi infermieror para dhe pas ndërhyrjes kirurgjikale të kataraktës

Shpresa Ademi

 

Arbër Ajdini

Kujdesi infermieror tek pacientët me diabet të tipit II

Mexhit Mustafa

 

Albiona Llutaj

Ndikimi i çrregullimit të personalitetit në raportin prind – fëmijë

Hasan Gashi

 

Fjolla Morina

Roli i infermierisë në kirurgjinë laparoskopike

Shpresa Makolli

 

Adelina Sopa

Kujdesi infermieror tek pacientët me sulme epileptike

Nazim Dakaj

 

Donika Agani

Incidenca e hepatit B dhe C tek përdoruesit e substancave narkotike

Hasan Gashi

 

Qëndresa Krasniqi

Kujdesi infermieror tek pacientët me sklerozë multiple

Nazim Dakaj

 

Learta Krasniqi – Dionit Krasniqi

Analiza statistikore e prevalencës së hepatitit A në Pejë dhe në regjionin e Pejës

Hasan Gashi

 

Aurona Sekiraqa

Kujdesi infermieror dhe trajtimi emergjent i shokut anafillaktik

Basri Lenjani

 

Albiona Azemi Spahiu

Kujdesi infermieror tek pacientët me leukemi

Afërdita Lahu

 

Premtina Pajaziti

Kujdesi infermieror i pacientëve me hipertension

Afërdita Lahu

 

Yllka Xhemajli – Gerta Sopa

Qasja, vlerësimi dhe menaxhimi infermieror – skena e ngjarjes (incidentet multiple)

Basri Lenjani

 

Kosovare Vrajolli

Kujdesi infermieror te pacientët me diare akute

Besarta Pelaj

 

Feride Qorri

Kujdesi infermieror te pacientët me kancer të gjirit

Bekim Sejdiju

 

Violeta Mehana

Kujdesi infermieror te hemoragjitë postpartale

Fatime Zeneli

 

Albion Menxhiqi

Kujdesi infermieror tek kateterizimi i zemrës

Mexhit Mustafa

 

Genc Morina

Kujdesi infermieror te pacientët me frakturë të femurit

Shpresa Ademi

 

Astrit Vërbovci

Kujdesi infermieror për pacientët me dekubitus

Ylfete Pllana

 

Edon Shala

Kujdesi Infermieror te pacientët me glaukomë

Shpresa Ademi

 

Elfatik Siminica

Kujdesi infermieror për pacientët me kancer të mushkrive

Ylfete Pllana

 

Bleranda Gashi

Kujdesi infermieror te aborti

Fatime Zeneli

 

Argjenda Kalludra

Kujdesi infermieror tek depresioni postnatal

Fatime Zeneli

 

Blinera Vitija – Qëndresa Sahiti Reqica

Kujdesi infermieror me sëmundjen e Parkinsonit

Bekim Sejdiju

 

Valentina Behrami

Kujdesi infermieror te pacientët me lëndime të kokës

Shpresa Ademi

 

Shkëndije Zogaj

Kujdesi infermieror te pacientët me kancer të mushkrive

Hasan Gashi

 

Qëndresa Veliu

Kujdesi infermieror tek pacientët me kimioterapi

Hasan Gashi

 

Ismajl Sahitaj

Kujdesi infermieror te pacientët me sëmundjet e sistemit kardiovaskular

Shpresa Makolli

 

Erleta Murselaj

Kujdesi infermieror tek pacientët me infarkt akut të miokardit

Shpresa Ademi

 

Dorentina Jakupi Mustafa

Kujdesi infermieror te pacientët me diabet të tipit I

Afërdita Lahu

 

Bleranda Veseli Kelmendi

Kujdesi infermieror tek pacientët me leukemi

Shpresa Makolli

 

Albina Hajrullahu

Përdorimi dhe qasja emergjente e paisjeve mjekësore në shërbimet mjekësore emergjente “SHME”

Basri Lenjani

 

Leonita Bibaj

Procesi infermieror te pacientët me kataraktë

Bekim Sejdiju

 

Suada Krasniqi

Kujdesi infermieror te pacientët me kancer të lukthit

Shpresa Makolli

 

Edmond Hasanaj

Kujdesi infermieror tek pacientët me Discus Haernia

Fatos Kelmendi

 

Altina Hakaj

Kujdesi infermieror për pacientët me kancer të gjirit

Hasan Gashi

 

Atlant Gashi

Kujdesi infermieror në të sëmuarit me osteoartritin e gishtrinjëve dhe gjunjëve

Ylfete Pllana

 

Xhenetë Jashari

Menaxhimi i stilit të jetës tek pacientët me diabet tip II

Afërdita Kukaj

 

Ardit Osmani

Kujdesi infermieror tek pacientët me hiperplazion beninj të prostatës

Hasan Gashi

 

Doruntina Jakupi Mustafa

Kujdesi infermieror tek pacientët me diabet të tipit I

Afërdita Lahu

 

Edona Bekteshi

Njohuritë e adoleshentëve për shëndetin riprodhues

Fatime Zeneli

 

Lorika Istogu

Kujdesi infermieror tek pacientët me infeksione të traktit urinar

Shpresa Surdulli

 

Diellza Gashi

Kujdesi infermieror te pacientët me Angina Pectoris

Shpresa Makolli

 

Lumnije Kalanica

Njohurit e grave shtatëzëna për hipertension arterial

Hasan Gashi

 

Blerina Berisha

Kujdesi infermieror te pacientët me dhimbje akute

Hasan Gashi

 

Diellza Krasniqi

Kujdesi infermieror tek pacientët me tiroidit kronik

Hasan Gashi

 

Ermira Zeneli

Kujdesi infermieror tek pacientët me djegie

Ylfete Pllana

 

Shqipdona Bytyqi

Kujdesi infermieror tek fëmijët me autizëm

Shpresa Surdulli

 

Hadije Shabani

Stresi te punëtorët shëndetësor në rajonin e Mitrovicës

Milazim Gjocaj

 

Adlije Shaqiri Kurti – Ardita Maloku Ferizi

Kujdesi infermieror tek infeksionet e traktit urinar

Afërdita Lahu

 

Flutura Pllana

Roli infermieror te fëmijët me anemi

Shpresa Makolli

 

Drita Rexha

Roli i infermieres në menaxhimin e statusit astmatik

Bekim Sejdiju

 

Fetije Huruglica

Njohuritë e infermierëve në përkujdesje për pacientët me diabet melit tip dy në rajonin e Prishtinës

Fekrije Hasani

 

Selvije Bislimi

Planifikimi familjar dhe kujdesi infermieror

Naim Fanaj

 

Sevdije Krasniqi

Hepatiti virusal dhe kujdesi infermieror

Shpresa Surdulli

 

Gjyle Mexhuani

Niveli i njohurive për faktorët e rrezikut te sëmundja iskemike e zemrës

Shpresa Surdulli

 

Gjylishahe Brahimi Avdijaj

Kujdesi infermieror në edukimin dhe menaxhimin e hepatitit

Shpresa Surdulli

 

Lorik Gabrica

Roli i kujdesit infermieror tek pacientët me apendicit akut të përforuar

Murat Berisha

 

Diarta Rexhepi

Njohuritë e infermiereve për menopauzën

Fatime Zeneli

 

Safete Kongjeli Llugiqi

Glaukoma mjekimi dhe kujdesi infermieror

Shpresa Surdulli

 

Shpejtim Rramanaj

Ndikimi i stilit të jetesës në sëmundjet kardiovaskulare në rajonin e Prizrenit

Naim Fanaj

 

Kolë Abazi

Opinionet e pacientëve ndaj kujdesit infermierik në repartin e hemodializës në spitalin regjional “Isa Grezda” në Gjakovë

Besarta Pelaj

 

Bekim Vehapi

Njohuritë e prindërve për vaksinimin dhe kujdesi i punëtorëve shëndetësor në shërbimin e vaksinimit

Naim Fanaj

 

Igballe Cakolli

Implementimi i masave aseptike nga infermierët e bllokut operator në sallën e operacionit

Hasan Gashi

 

Shukrane Zhubi

Roli i infermierës tek pacientët me kolit ulceros dhe përgaditja për kolonoskopi si metodë diagnostike

Hasan Gashi

 

Anamsere Jashari

Kujdesi infermieror tek pacientët me HTA

Ylfete Pllana

 

Kaltrina Rushiti

Kujdesi infermieror tek pacientët me infarkt akut të miokardit

Ylfete Pllana

 

Reis Xhaferi

Opinionet e infermierëve rreth nivelit të stresit në QKMF Vushtrri

Mexhit Mustafa

 

Xhavit Ramadani

Qëndrimet dhe njohuritë e infermierëve për hipertensionin arterial

Bekim Sejdiju

 

Kushtrim Avdyli

Kujdesi infermieror për pacientët me autizëm

Shpresa Makolli

 

Sevdije Shabanaj

Diarea tek fëmijët e moshës 0 – 5 vjeç në rajonin e Pejës në vitin 2019 dhe kujdesi infermieror

Afërdita Lahu

 

Shpëtim Salihu

Roli i kujdesit infermieror në parandalimin e obezitetit

Shpresa Surdulli

 

Jehona Maksuti

Kujdesi infermieror te pacientët me sëmundjen e Alzhimerit

Bekim Sejdiju

 

Ibrahim Robelli

Kalendari i vaksinimit dhe këshillat infermierore

Zana Mulaku

 

Bafte Shaqiri

Kujdesi infermieror tek plagët dekubitare

Zana Mulaku

 

Flutura Hajraj

Roli infermieror te fëmijët me anemi

Shpresa Makolli

 

Ajshe Leka

Njohurit e infermiereve lidhur me edukimin dhe këshillimin e pacientëve me Diabet Mellitus

Valdet Hasani

 

Havushe Ramadani

Niveli i njohurive të femrave mbi metodat dhe mjetet kontraceptive në komunën e Shtimes

Fatime Zeneli

 

Meleqe Morina

Satisfaksioni i pacientëve në kujdesin parësor shëndetësor

Fekrije Hasani

 

Mirvete Bajrami – Elfete Iballi – Sofije Gashi

Njohuritë e infermiereve dhe kujdesi infermieror për vaksinim në komunën e Shtimes

Fekrije Hasani

 

Mentor Hasani

Roli i kujdesit infermieror tek dhimbjet postoperative

Fekrije Hasani

 

Mevlyde Restelica

Përceptimi i infermiereve në lidhjee me efektet e pirjes së duhanit në sistemin kardiovaskular

Hasan Gashi

 

Ardita Kuqi Beqiraj

Njohuritë, qëndrimet dhe praktikat te pacientët me TB

Bekim Sejdiju

 

Shkelzen Sahitaj

Kujdesi infermieror tek pacientët me sëmundje të fshikëzës së tëmithit dhe rrugëve biliare

Mexhit Mustafa

 

Pranvera Hyseni Sherifi

Satisfaksioni i pacintëve me prerje cezariane me shërbimet infermierore në repartin postoperativ në KOGJ – Prishtinë

Fatime Zeneli

 

Fazli Brahimaj

Vetkujdesi te pacientët ambulantor me hipertension

Feim Mazreku

 

Ageta Brahimi

Kujdesi infermieror tek pacientët me Discus Haernia

Shpresa Ademi

 

Agron Bytyqi

Kujdesi infermieror te plagët post-operatore

Feim Mazreku

 

Violeta Metushi

Djegiet, shkallët e djegieve dhe kujdesi infermieror

Mexhit Mustafa

 

Gentiana Hoti

Roli i infermierës në traktin operator

Shpresa Makolli

 

Ferdane Myftari

Cikli gjenital – menopauza

Fekrije Hasani

 

Sahadete Kallaba

Kujdesi infermieror te pacientët në periudhën post operatore

Shpresa Surdulli

 

Endrit Ramadani

Trajtimi ortodontik te anomalitë me dendësi dhe dobitë e saj

Arijeta Sllamniku

 

Alma Saiti

Diabeti – qasja infermierore në edukumin e pacientëve me diabet

Bekim Sejdiju

 

Jetulla Pantina

Incidenca e neoplazmave malinje në korrelacionin me konsumimin e duhanit në territorin e Kosovës

Blerim Krasniqi

 

Fëllënza Berisha

Incidenca e hepatitit C tek pacientët në hemodializë

Hasan Gashi

 

Nita Syla

Roli infermieror tek pacientët me djegie

Shpresa Makolli

 

Agnesa Daci

Kujdesi infermieror te pacientët me aksidente cerebrovaskulare

Nazim Dakaj

 

Majlinda Sahiti

Kujdesi infermieror te pacientët me depresion sipas grupmoshës dhe llojit të depresionit

Shpresa Makolli

 

Armanda Kunushefci

Kujdesi infermieror te pacientët me karcinom të zorrës së trashë

Shpresa Makolli

 

Bjondina Zeqiri – Qendresa Tërmkolli

Kujdesi infermieror për të posalindurin

Fatime Zeneli

 

Zyrafete Shahini

Prevalenca e  enurezes te fëmijët e moshës 6-11 vjeç

Zana Mulaku

 

Luljeta Rexhepi

Opinionet e infermierëve lidhur me sterilizimin dhe llojet e sterilizimit

Shpresa Surdulli

 

Vanesa Krasniçi

Kujdesi infermieror tek pacientët me infeksione të traktit urinar

Shpresa Surdulli

 

Vjosa Gashi Mazreku

Kujdesi infermieror tek gratë në menopauzë

Fitim Skeraj

 

Fehmi Mazreku

Kujdesi infermieror tek hipertensioni arterial

Fitim Skeraj

 

Valentina Zejnullahu

Kujdesi shëndetësor për lindje normale

Fekrije Hasani

 

Valdete Muja

Kujdesi infermeror te pacientët me abdomen akut

Hasan Gashi

 

Nizam Çollaku

Kujdesi infermieror te pacientët me patologji të prostatës

Afrim Avdaj

 

Majlinda Smajli

Kujdesi infermieror tek pacientët me infeksione intrahospitalore

Afrim Avdaj

 

Fikrije Sylejmani

Procesi infermieror te pacientët me infarkt të miokardit

Bekim Sejdiju

 

Donika Topalli

Qasja, menaxhimi emergjent i politraumave në mjekësinë parahospitalore

Basri Lenjani

 

Shkelzen Gashi

Kujdesi infermieor te pacientët me diabet

Shpresa Surdulli

 

Gentijana Beka – Gresa Ulluri

Kujdesi infermieor te pacientët me dekubitus

Hasan Gashi

 

Cengiz Babayonuz

Kujdesi infermieor tek pacientët me hepatit A

Fitim Skeraj

 

Bekim Krasniqi

Gjakëderdhiet gastrointestinale dhe kujdesi infermieror

Afrim Avdaj

 

Hyrije Ratkoceri

Menaxhimi në kujdesin parësor shëndetësor

Shpresa Surdulli

 

Shpresim Gashi

Ushqyeshmëria dhe aktivitetet fizike te moshat shkollore

Fekrije Hasani

 

Eldra Ferizi

Kujdesi infermieor te pacientët me apendektomi

Afrim Avdaj

 

Hidajete Krasniqi

Përceptimi i infermiereve në lidhjee me efektet e pirjes së duhanit në sistemin kardiovaskular

Shpresa Surdulli

 

Brikena Krasniqi

Kujdesi infermieor te pacientët me çrregullime të gjëndrës tiroide

Shpresa Ademi

 

Hanife Hoxha

Sëmundjet e gjirit te femrat e vizituara në kujdesin parësor shëndetsorë në Prizren

Fitim Skeraj

 

Fahrije Reshitaj

Apendiciti dhe kujdesi infermieror për të sëmurët kirurgjikal me apendektomi

Afrim Avdaj

 

Shpetim Kameri

Kujdesi infermieror tek pacientët me pneumotoraks

Mexhit Mustafa

 

Hana Kaqiu

Roli infermieror te pacientët me epilepsi

Shpresa Surdulli

 

Fidai Rushiti

Kujdesi infermieor te pacientët me kateter urinar

Mexhit Mustafa

 

Elsa Jakupi

Kujdesi infermieror tek pacientët me kancer të mushkrive

Bekim Sejdiju

 

Rijad Ahmeti

Kujdesi infermieror te pacientët me karcinomë të prostatës

Ylfete Pllana

 

Endrit Krasniqi

Kujdesi infermieror tek pacientët me diabet të tipit 1

Mexhit Mustafa

 

Elsa Hoti

Kujdesi infermieror tek fëmijët me leukemi

Shpresa Surdulli

 

Freskina Mekolli

Kujdesi infermieror te pacientët me çrregullime psiqike

Bekim Sejdiju

 

Njomza Pepaj – Elona Beqiraj

Kujdesi infermieror ndaj të sëmurëve me diabet

Sefedin Muçaj

 

Dardan Hasani

Kujdesi infermieror te pacientët me apendicit akut

Shpresa Ademi

 

Rimonda Zeqiri

Kujdesi infermieror te pacientët me depresion

Shpresa Makolli

 

Gjylshahe Brahimi Avdijaj

Kujdesi infermieror në edukimin dhe menaxhimin e hepatitit

Shpresa Surdulli

 

 

Viti 2021

Studenti

Titulli i temes

Mentori

Fusha

Lautrim Gashi

Kujdesi infermieror tek pacientët me diabet mellitus tip I

Ilaz Sahiti

 

Suzana Peci – Andra Sahatqiu

Njohuritë e grave mbi kancerin e qafës së mitrës

Fatime Zeneli

 

Kosovare Mekaj Murati

Kujdesi infermieror tek pacientët me diabet mellitus në regjionin e Pejës nga viti 2017 deri në vitin 2019

Besarta Pelaj

 

Seren Bajraktari

Kujdesi infermieror tek pacientët me kancer të gjirit

Donjeta Muja

 

Emine Zeqiri – Lumnije Mehmeti

Ndërhyrjet infermierore në pengimin e përhapjes së infeksioneve intrahospitalore

Fekrije Hasani

 

Adelina Qorri – Florentine Metaj

Kujdesi infermieror tek pacientët me diabet insipid

Afërdita Kukaj

 

Fortesa Cakolli

Kujdesi infermieror te pacientët me plagë dekubituese

Hasan Gashi

 

Selvete Krasniqi – Lirije Elezaj

Kiretazha eksplorative dhe rëndësia e saj në gjakderdhjet perimenopauzale

Besarta Pelaj

 

Liridona Bajgora

Kujdesi infermieror tek pacientët me pneumotoraks

Shpresa Surdulli

 

Arbion Rexhaj

Kujdesi infermieror ndaj insultit cerebrovaskular

Kamber Zeqiraj

 

Krenare Rama

Roli infermieror tek pacientët me sëmundjen e epilepsisë

Bekim Sejdiju

 

Kadrije Majkovci

Kujdesi infermieror ndaj stomave abdominale

Hasan Gashi

 

Donjeta Pacolli Shehu

Roli i infermierisë në traktin operator

Shpresa Makolli

 

Milazim Mehmeti

Kujdesi infermieror te pacientët me Bronkit Kronik

Hasan Gashi

 

Teuta Lenjani

Kujdesi infermieror te pacientët me gjëndër tiroide

Shpresa Ademi

 

Elona Hergaja

Menaxhimi i sektorit shëndetësor në komunën e Fushë Kosovës

Mimoza Maksutaj

 

Brikena Ibrahimaj – Rabiela Krasniqi

Kujdesi infermieror tek pacientët me kancer të mushkrive

Shpresa Surdulli

 

Marigona Morina

Kujdesi paliativ – roli infermieror në menaxhimin e dhimbjes

Hasan Gashi

 

Lira Hoda

Njohuritë dhe qëndrimet e të rinjëve për pandeminë Covid-19

Fekrije Hasani

 

Mehmedina Pista

Shqetësimi dhe kualiteti i jetës me stomë abdominale

Hasan Gashi

 

Drilon Kiqmari

Kujdesi infermieror te diabeti melit: tipet, komplikimet, trajnimi

Shpresa Ademi

 

Qëndresa Mamaj

Përceptimi i të rinjëve lidhur me duhanpirjen

Fekrije Hasani

 

Alkin Sadikaj

Pacientët me hipertension në regjionin e Prishtinës

Sefedin Muçaj

 

Dorentina Elezi

Kujdesi infermieror te pacientët me shputë diabetike

Afërdita Kukaj

 

Krenare Lati

Kujdesi infermieror për pacientët me tumoret e trurit

Bekim Sejdiju

 

Rina Rexhepi

Kujdesi infermieror për pacientët me Aneurizëm të trurit

Bekim Sejdiju

 

Diellza Ramadani – Gentiana Krasniqi

Kujdesi infermieror tek pacientët me kancer të prostatës

Mexhit Mustafa

 

Leonita Rrahmani

Kujdesi infermieror te pacientët me plagë postoperative

Hasan Gashi

 

Herolinda Hergaja

Mbetja e trupave të huaj pas intervenimeve kirurgjike

Valon Zejnullahu

 

Donjeta Krasniqi

Menaxhimi dhe kujdesi infermieror tek pacientët me politraumë

Basri Lenjani

 

Ardiana Veliu

Kujdesi infermieror tek fëmijët me fibrozë cistike

Shpresa Makolli

 

Shkurte Kurteshi

Kujdesi infermieror i të sëmurëve me tiroide

Ylfete Pllana

 

Etnike Beka

Kujdesi infermieror tek pacientët me Urostomë dhe Nefrostomë

Hasan Gashi

 

Emirjona Uka – Leonora Berisha

Sëmundjet e varshmërisë – Abuzimi me substanca narkotike

Fekrije Hasani

 

Mahmut Çukaj

Kujdesi infermieror tek pacientët me Parkinson

Kamber Zeqiraj

 

Valza Beka

Kujdesi Infermieror te pacientët me glaukomë

Shpresa Ademi

 

Argjentina Fazlija

Kudesi infermieror ndaj pacientëve me depresion

Rurshit Jashari

 

Erza Shala

Kujdesi infermieror tek djegiet

Shpresa Surdulli

 

Majlinda Limani

Kujdesi infermieror para dhe pas ndërhyrjes operative së gurëve në tëmth

Ylfete Pllana

 

Edonjeta Bajratari

Kujdesi infermior tek pacientet me infeksion te traktrit urinar

Shpresa Surdulli