Historia

HISTORIA

Rezonanca si Kompani fillimisht u themelua në vitin 1995 si Klinikë e parë  Radiologjike private më e sofistikuar në shtetet e regjionit . Përherë të parë filloi punën me CT si dhe me Radiologjinë Diagnostike më bashkëkohore . Në qytetet Prizren, Gjakovë, Ferizaj, Vushtri hapi poliklinikat – degët e saja .  Në vitin 2001 hapi spitalin e parë më modern të asaj kohe në Prishtinë . Rezonanca gjithashtu për herë të parë në Kosovë hapi edhe departamentin e Onkologjisë me Radioterapi . Duke u zgjeruar në vitin 2004 hapi Universitetin e Shkencave Mjekësore “REZONANCA” si Universiteti i parë i i Shkencave Mjekësore në Ish-Jugosllavi . Institucioni u themelua më 19.10.2004, si Universiteti i Shkencave Mjekësore “REZONANCA” ( USHMR ) , dhe u licencuam nga Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë për vitet akademike 2004-2009 .

Universiteti kishte në vete pesë fakultete :

 • Fakultetin e Mjekësisë

 • Fakultetin e Stomatologjisë

 • Fakultetin e Farmacisë

 • Fakultetin e Fizioterapisë

 • Fakultetin e Radiologjisë Diagnostike

Që nga viti 2015 thirret Kolegji i Shkencave Mjekësore “REZONANCA” me 7 programet e saja

 • Fakultetin e Stomatologjisë

 • Fakultetin e Farmacisë

 • Fakultetin e Fizioterapisë

 • Fakultetin e Radiologjisë Diagnostike

 • Fakultetin e Mjekësisë Sanitare

 • Fakultetin e Biokimisë Laboratorike

 • Fakultetin e Infermierisë

Ndërsa që nga viti 2016 Rezonanca është pjesë e Grupit Alma Matter Europaea Campus Rezonanca Prishtinë

www.ameu.eu

Rezonanca është në përfundim e sipër të Kampusit të sajë me sipërfaqe prej 35.000m2 me Spital të përgjithshëm më modern në shtetet e rajonit .

Acad. Prof. Dr. Ramadan IDRIZAJ MD.

REZONANCA

 

Acad. Prof. Dr. Arian IDRIZAJ
MD.