Department of Diagnostic Radiology

Head of the Department: Lec. Lavdim Ymeri
Mission of the Department:

1. Advancement of knowledge, creative and scientific ideas of students in the field of Diagnostic Radiology, in accordance with European standards.
2. Enrichment of the higher education system in Kosovo with the high quality BSc Diagnostic Radiology program, according to international standards and in accordance with the needs of the local, local and regional market for these profiles.
3. Full integration into the European Area of Higher Education and Scientific Research in the field of Diagnostic Radiology.
4. The achievement of the knowledge, skills and professional competences of the students at the end of the program, sufficient for the independent exercise of the profession of diagnostic radiology, at the primary, secondary and tertiary level of health protection in Kosovo.
5. Preparation of graduates for career development and for continuing postgraduate education in the sciences of Radiology.

Study programs:
• BSc Diagnostic Radiology (180 ECTS)
As carriers of the BSc Diagnostic Radiology program, we have defined:

  1. ass. Vildane Goga
  2. dr.Ardian Idrizaj
  3. ass. Besim Xhafa
  4. ass. Naser Gjonbalaj
  5. ass. Dafina Mahmutaj dhe
  6. ass. Murat Berisha

 

Academic Staff:

Nr. Staff Gender Scientific degree Academic degree Specialization Ngarkesa ne mësim Hulumtim Vepr. Admin.
1 Afrim Avdaj M Dr.sc. Prof.asoc. Kirurgji 1 12 4
2 Agim Krasniqi M Dr.sc. Prof.asoc.  Cardiology 5 12 4
3 Agon Rrusta M PhDc Ligj. Ophthalmology 5 12 4
4 Albana Idrizaj F MSc Ass.   12 12 4
5 Antigone Kabashi Sadikaj F PhDc Ligj. Radiology 6 12 4
6 Arbër Neziri M Dr.sc. Prof.Ass. Urology 7 12 4
7 Arberita Ajazaj F BSc Ass.   8 12 4
8 Ardita Isufaj M MSc Ass.   10 12 4
9 Arian Idrizaj M Dr.sc. Prof. Radiology 0 12 4
10 Armend Jashari M PhDc Ass.   6 12 4
11 Arsim Kurti M PhDc Ligj. Microbiology 6 12 4
12 Basri Lenjani M Dr.sc. Prof.asoc. Emergency Medicine 4 12 4
13 Berat Elshani M BSc Ass. Radiology 12 12 4
14 Besfort Kryeziu M Dr.Med. Ass.   10 12 4
15 Besim Memedi M Dr.sc. Prof.asoc.   6 12 4
16 Besim Xhafa M Dr.sc. Prof.Ass.   4 12 4
17 Blerim Krasniqi M Dr.sc. Prof.asoc. Clinical Pharmacology 5 12 4
18 Blerim Rrakaqi M MSc Ass.   9 12 4
19 Blerim Zuna M Dr.Med. Ass. Internal Medicine 8 12 4
20 Bujar Berisha M BSc Ass. Psychiatry 7 12 4
21 Bujar Imeri M Dr.Med. Ass. Radiology 13 12 4
22 Burbuqe Kurtaj F MSc Ass.   13 12 4
23 Diellza Namani F MSc Ass.   12 12 4
24 Doriana Berberi F Dr.Med. Ass. Clinical and Radiation Oncologist 7 12 4
25 Emrush Kryeziu M Dr.sc. Prof. Haematology 4 12 4
26 Fahri Gavazaj M Dr.sc. Prof.asoc.   12 12 4
27 Faik Qosja M MSc Ass. Neurosurgery 8 12 4
28 Gazmend Zhuri M Dr.sc. Prof.Ass. Pulmology 3 12 4
29 Genta Radoniqi F Dr.Med. Ass.   10 12 4
30 Haki Dragusha M MSc Ass. Mjekësi emergjente 6 12 4
31 Hekuran Hoxha M MSc Ass.   10 12 4
32 Ibrahim Behluli M Dr.sc. Prof. Gynecology and obstetrics 3 12 4
33 Igballe Cakaj F Dr.sc. Prof.Ass.   6 12 4
34 Islam Kryeziu M Dr.Med. Ass.   12 12 4
35 Ismet Bajraktari M Dr.sc. Prof.Ass. Rheumatology 4 12 4
36 Janina Gafurri F PhDc Ligj.   8 12 4
37 Kujtesa Hoti F Dr.Med. Ass. Mikrobiologji 10 12 4
38 Lavdim Ymeri M PhDc Ligj. Radiology 6 12 4
39 Loreta Marleku F BSc Ass.   7 12 4
40 Merkur Dobroshi M Dr.Med. Ass. Orthopedics 12 12 4
41 Milazim Gjocaj M Dr.sc. Prof.asoc. Human Ecology in Public Health 5 12 4
42 Mrikë Bunjaku F Dr.Med. Ass.   10 12 4
43 Murat Berisha M Dr.sc. Prof.asoc. Surgery 5 12 4
44 Naser Gjonbalaj M Dr.sc. Prof.Ass. Radiologji 5 12 4
45 Nazim Dakaj M Dr.sc. Prof.asoc. Neurology 3 12 4
46 Njomza Ajvazi F Dr.Sc. Prof.asoc.   6 12 4
47 Rinor Beiqi M Dr.Med. Ass.   10 12 4
48 Sadik Kelmendi M Dr.Med. Ass. Radiologji 11 12 4
49 Sebaedin Memedi M Dr.sc. Prof.asoc. Cardiology 5 12 4
50 Shpat Rrusta M PhDc Ligj.   11 12 4
51 Shpresa Thaqi F Msc Ass.   10 12 4
52 Shqipe Ukelli-Bajrami F MSc Ass. Public Health 20 12 4
53 Tringa Bozalia F MSc Ass.   10 12 4
54 Valdet Hashani M Dr.sc. Prof.Ass. General Medicine 5 12 4
55 Vildana Goga F Dr.sc. Prof.Ass. Radioterapi 7 12 4

 

Tabela për stafin akademik në marrëdhënie të punës Part-Time

Nr. Staff Gender Scientific degree Academic degree Specialization
1 Afërdita Hyseni F Dr.Med. Ass.  
2 Fadil Hasani M Dr.sc. Prof.asoc.  
3 Ilir Kurtishi M PhDc Ligj. Oncology
4 Ilirana Bajrami F MSc Ass.  
5 Kreshnike Dedushi F Dr.sc. Prof.Ass. Radiology
6 Labinot Shahini M Dr.sc. Prof.Ass. Pathologist
7 Qazim Hysenaj M Dr.sc. Prof. Otorhinolaringology
8 Ramë Miftari M Dr.sc. Prof.asoc. Nuclear Medicine
9 Serbeze Kabashi F Dr.sc. Prof.asoc. Radiology

 

Tabela e stafit TEKNIK të Kolegjit në marrëdhënie të punës Full-Time

 Nr. Staff Seksi Pozita Përgatitja akademike
1 Ardita Sadikaj F Teknik Rentgen Kolegji i Shkencave Mjekesore “Rezonanca-Drejtimi Radiologji Diagnostike
2 Xhan Sunguri M Teknik Rentgeni Kolegji i Shkencave Mjekesore “Rezonanca”-Radiologji Diagnostike
3 Lirije Aliti F Teknike Rentgeni Kolegji i Shkencave Mjekesore “Rezonanca”-Drejtimi Radiologji Diagnostike

Tabela e stafit akademik Full-Time (FTE) sipas seksit dhe gradës shkencore

Academic degree Female % Male % Grand Total %
Ass. 12 70.6 15 39.5 27 49.1
BSc 2 11.8 2 5.3 4 7.3
Dr.Med. 4 23.5 7 18.4 11 20.0
MSc 6 35.3 5 13.2 11 20.0
PhDc 0 0.0 1 2.6 1 1.8
Lecturer 2 11.8 4 10.5 6 10.9
Prof.   0.0 3 7.9 3 5.5
Prof.asoc. 1 5.9 10 26.3 11 20.0
Prof.Ass. 2 11.8 6 15.8 8 14.5
Total 17 100.0 38 100.0 55 100.0

 

Indikatorët (FTE n=55) No. %
Numri i stafit akademik me PhD (FTE) 22 40.0
Nummri i stafit akademik me MSc (FTE) 11 20.0
Numri i stafit akademik me specializim (FTE) 32 58.2
Numri i Profesorëve të rregullt(FTE) 3 5.5
STUDENTËT    
Nummri i studentëve 101  
INDIKATORËT E MENAXHIMIT EFEKTIV    
Raporti Student : Stafi akademik (FTE) 1.8  

 

Temat e Diplomave të studentëve BSc Radiologji Diagnostike:

Viti 2019

Studenti Titulli i temes Mentori Fusha
Muhamet Berisha Metodat egzaminuese te patologjitë e traktit gastrointestinal në radiologji konvencionale Serbeze Kabashi Radiological Methods
Dielli Daija Pankreatiti akut: korrelimi me ultratingull dhe tomografi të kompjuterizuar Kreshnike Dedushi CT
Blend Ismajli Roli i rentgenit në diagnostifikimin e ekstremiteteve Xhavit Bicaj General Radiology
Alban Lahu Roli i mamografisë në diagnostifikimin e mikrokalcifikateve të gjirit Kreshnike Dedushi Mamography
Labinot Shabani Sëmundja nodoze e gjëndrrës tiroide: evaluimi Ilaz Bunjaku General Radiology
Leart Haxhiajdini Teknikat e inçizimit të pjesës lumbalosacrale Kreshnike Dedushi Imaging Techniques
Egzon Maloku Efikasiteti i radioterapisë për trajtimin e tumorëve të trurit Blerim Krasniqi Radiotherapy
Edonjeta Krasniqi Roli i imazherisë në diagnostifikimin e inflamacioneve të kockave Kreshnike Dedushi General Radiology
Betim Zhitia Roli i imazherisë në diagnostiken e gjurit Serbeze Kabashi General Radiology
Art Berisha – Mendim Rashiti Radioterapia e sistemit respirator Xhavit Bicaj Radiotherapy
Anita Statovci Gashi Efektet anësore të rrezatimit X Serbeze Kabashi Radiological Protection
Mehmet Misini Cilësia e imazhit dhe teknologjia digjitale Serbeze Kabashi General Radiology
Elvira Cimili Roli i imazherisë në diagnostifikimin e hemoragjive cerebrale Kreshnike Dedushi General Radiology
Atëdhe Lushaj Metodat imazherike të egzaminimit të kokës Serbeze Kabashi Radiological Methods
Arben Azemi Roli i rezonancës magnetike në detektimin e sklerozës multiple Serbeze Kabashi MRI
Lenda Dafota Roli i imazherisë në diagnostikimin e tumorëve të kockave Kreshnike Dedushi General Radiology
       
       
       
       

 

Viti 2020:

Studenti Titulli i temes Mentori Fusha
Aida Nazifi Imazheria në dhimbjet e gjurit Kreshnike Dedushi General Radiology
Gëzim Mustafa Mbrojtja nga rrezatimi Serbeze Kabashi Radiological Protection
Mirlinda Shabani – Alban Gruda – Ardian Mekaj Roli i imazherisë në diagnostifikimin e efuzionit pleural Ilaz Bunjaku General Radiology
Arian Ahma Roli i imazherisë në detektimin e hershëm të tumoreve infratentorial Serbeze Kabashi General Radiology
Bujar Hasani Roli i MRI në detektimin e sklerozës multiple Serbeze Kabashi MRI
Lejla Belegu Roli i MRI në gju Serbeze Kabashi MRI
       
       
       
       
       
       
       

 

Viti 2021

Studenti Titulli i temes Mentori Fusha
Diona Kabashi Urografia intravenoye tek konkrementet Serbeze Kabashi General Radiology
Jehona Rexhaj Kanceri i gjirit dhe metodat diagnostike të tij Serbeze Kabashi Mamography
Donjeta Ajeti Roli i irigografisë në kirurgjinë e fëmijëve Murat Berisha General Radiology
Ali Vuçitërna – Edon Jashari Diagnostikimi imazherik i meningeomave Serbeze Kabashi General Radiology
Andi Kashtanjeva Metodat e ekzaminimit radiologjike te kanceri i kolonit dhe  trajtimi kirurgjikal Serbeze  Kabashi Mucaj Radiological Methods
Lirim Zogaj Roli i CT dhe MRI te Infarktet e Trurit Serbeze Kabashi MRI