Department of Nursing

Head of the Department: PgDPH Fekrije Hasani
Mission of the Department:

1. Advancement of knowledge, creative and scientific ideas of students in the field of Nursing, in accordance with European standards.
2. Enrichment of the higher education system in Kosovo with the high quality BSc Nursing program, according to international standards and in accordance with the needs of the local, local and regional market for these profiles.
3. Full integration into the European Area of Higher Education and Scientific Research in the field of Nursing
Achieving the knowledge, skills and professional competencies of the students at the end of the program, sufficient for the independent exercise of the Nursing profession, at the primary, secondary and tertiary level of health protection in Kosovo.
5. Preparation of graduates for career development and for continuing postgraduate education in Nursing sciences.

Study programs:
• BSc Nursing (180 ECTS)
As carriers of the BSc Nursing program, we have defined:

  1. Fekrije Hasani
  2. Shpresa Makolli
  3. Shpresa Ademi
  4. Hasan Gashi
  5. Afërdita Avdiu
  6. Ylfete Pllana

 

 

 

 

 

Personeli Akademik:

Nr. Staff Gender Scientific degree Academic degree Specialization Ngarkesa ne mësim Hulumtim Vepr. Admin.
1 Adelina Lahu F PhDc Ligj. / 12 12 4
2 Aferdita Avdiu F MSc Ass. / 12 12 4
3 Afërdita Kukaj F MSc Ass. / 10 12 4
4 Afërdita Lahu F PhDc Ligj. / 10 12 4
5 Afrim Avdaj M Dr.sc. Prof.asoc. Kirurgji 1 12 4
6 Agim Krasniqi M Dr.sc. Prof.asoc. Internal Medicien – Cardiology 5 12 4
7 Albina Likaj Imeri F Dr.Med. Ass. Anesteziologji 6 12 4
8 Albion Luzha M Dr.Med. Ass.   10 12 4
9 Arbër Neziri M Dr.sc. Prof.Ass. Urology 7 12 4
10 Arsim Kurti M PhDc Ligj. Microbiology 6 12 4
11 Basri Lenjani M Dr.sc. Prof.asoc. Emergency Medicine 4 12 4
12 Baton Kelmendi M Dr.sc. Prof.Ass. Kirurgji 5 12 4
13 Bedri Braha M Dr.sc. Prof.Ass. / 4 12 4
14 Blerim Krasniqi M Dr.sc. Prof.asoc. Clinical Pharmacology 5 12 4
15 Bujar Imeri M Dr.Med. Ass. Radiology 13 12 4
16 Dafina Mahmutaj F Dr.sc. Prof.Ass. Surgery 7 12 4
17 Daniela Bimi F MSc Ligj.   10 12 4
18 Daniela Zenelaj F MSc Ass. / 11 12 4
19 Desdemona Kotrroçi F MSc Ligj.   5 12 4
20 Donjeta Muja F MSc Ass. / 10 12 4
21 Emir Behluli M PhDc Ligj. Pediatrician 10 12 4
22 Emrush Kryeziu M Dr.sc. Prof. Internal Medicine – Hematology 4 12 4
23 Faik Qosja M MSc Ass. Neurosurgery 8 12 4
24 Fatime Zeneli F MSc Ligj. / 10 12 4
25 Feim Mazreku M Dr.sc. Prof.Ass. OFT 6 12 4
26 Fejsal Mehmeti M Dr.Med. Ass. Mjekesi fa miljare 12 12 4
27 Fekrije Hasani F MSc Ligj. Leadership Program- Graduated Management Clas 7 12 4
28 Feride Thaçi F MSc Ass.   7 12 4
29 Fitim Skeraj M Dr.sc. Prof.Ass. Family Medicine 8 12 4
30 Fitore Shoshi F Dr.Med. Ass. / 7 12 4
31 Flora Ramizi Beqiri F PhDc Ligj. / 10 12 4
32 Gani Shabani M Dr.sc. Prof.Ass. Psychiatry 5 12 4
33 Gazmend Zhuri M Dr.sc. Prof.Ass. Internal Medicine – Pulmology 3 12 4
34 Genc Bajraktari M MSc Ass.   12 12 4
35 Genta Radoniqi F Dr.Med. Ass.   10 12 4
36 Halil Bajraktari M MSc Ass.   14 12 4
37 Hana Buçinca F MSc Ass. / 9 12 4
38 Hasan Gashi M PhDc Ligj. / 9 12 4
39 Hidajete Hasani F MSc Ass.   11 12 4
40 Ilaz Sahiti M MSc Ass. / 12 12 4
41 Ismet Bajraktari M Dr.sc. Prof.Ass. Specialist of Internal disease,Specialist of Internal Medicine-Rheumatologist 4 12 4
42 Ismet Kastrati M MSc Ass. Otorhinolaringology,Otology 9 12 4
43 Kaltrina Zenuni F MSc Ass. / 10 12 4
44 Laureta Kadrijaj F MSc Ligj. / 21 12 4
45 Lavdim Ymeri M PhDc Ligj. Radiology 6 12 4
46 Lindita Ajazaj-Berisha F Dr.sc. Prof.asoc. Infectology 3 12 4
47 Mejreme Bajqinovci F Dr.Med. Ass. Shëndet publik 8 12 4
48 Merita Kotorri M Dr.sc. Prof.Ass. Dermatology 5 12 4
49 Meritë Demiri Demolli F Dr.Med. Ass. Gjinekologji 9 12 4
50 Merkur Dobroshi M Dr.Med. Ass. Orthopedics 12 12 4
51 Mexhit Mustafa M PhDc Ligj. / 9 12 4
52 Milazim Gjocaj M Dr.sc. Prof.asoc. Specialist of Human Ecology in Public Health 5 12 4
53 Mrikë Bunjaku F Dr.Med. Ass. / 10 12 4
54 Murat Berisha M Dr.sc. Prof.asoc. Surgery 5 12 4
55 Musa Uruçi M PhDc Ligj. Urologist specialist 6 12 4
56 Nderim Rizanaj M Dr.sc. Prof.Ass.   4 12 4
57 Qamile Morina F Dr.sc. Prof.asoc. Anesthesiology and Reanimation 0 12 4
58 Ramë Zeqiri M Dr.Med. Ass. Gynecology 5 12 4
59 Rinor Beiqi M Dr.Med. Ass.   10 12 4
60 Rushit Jashari M Dr.sc. Prof.asoc. Neurology 6 12 4
61 Sadete Kallaba F MSc Ass.   11 12 4
62 Samire Gashi Braina F Dr.Med. Ass. Psychiastric 12 12 4
63 Sebaedin Memedi M Dr.sc. Prof.asoc. Internal Medicine – Cardiology 5 12 4
64 Shpresa Ademi F PhDc Ligj. / 9 12 4
65 Shpresa Makolli F PhDc Ligj. General surgery Scrub Nurse 9 12 4
66 Shpresa Surdulli F MSc Ass. Teacher of Nursing 13 12 4
67 Shqipe Ukelli-Bajrami F MSc Ass. Specialist of Public Health 20 12 4
68 Skender Zatriqi M Dr.sc. Prof.Ass. Kirurgji 3 12 4
69 Valdet Hashani M Dr.sc. Prof.Ass. General Medicine 5 12 4
70 Valdete Reçica F MSc Ass.   4 12 4
71 Valmira Buzhala F BSc Ass. / 7 12 4
72 Valon Zejnullahu M Dr.Sc. Prof.Ass. General Surgery 4 12 4
73 Violeta Zatriqi F Dr.sc. Prof.Ass. Surgery 3 12 4
74 Ylfete Pllana F PhDc Ass. / 10 12 4
75 Zana Mulaku Dibrani F MSC Ass. / 11 12 4

 

Tabela për stafin akademik në marrëdhënie të punës Part-Time

Nr. Staff Gender Scientific degree Academic degree Specialization
1 Bekim Sejdiu M PhDc Ass. /
2 Besarta Pelaj F Dr.sc. Ligj. /
3 Driton Maliqi M Dr.sc. Prof.Ass.  
4 Elvana Podvorica F Dr.sc. Prof.Ass.  
5 Erëza Morina Mustafa F Dr.Med. Ass. /
6 Fëllënza Misini F BSc Ass.  
7 Floren Kavaja M Dr.sc. Prof.Ass. Kirurgji
8 Hysni Bajrami M Dr.sc. Prof.Ass. /
9 Indrit Bimi M Dr.sc. Prof.Ass.  
10 Labinot Shahini M Dr.sc. Prof.Ass. Pathologist
11 Naser Ramadani M Dr.sc. Prof. Epidemiology
12 Qazim Hysenaj M Dr.sc. Prof. Otorhinolaringology
13 Sefedin Muçaj M Dr.sc. Prof.asoc. Epidemiology
14 Vlora Ibishi F Dr.sc. Prof.Ass. Gynecology

 

Tabela e stafit akademik Full-Time (FTE) sipas seksit dhe gradës shkencore

Academic degree Female % Male % Grand Total %
Ass. 22 61.1 11 28.2 33 44.0
BSc 1 2.8 0 0.0 1 1.3
Dr.Med. 7 19.4 6 15.4 13 17.3
MSc 13 36.1 5 12.8 18 24.0
PhDc 1 2.8 0 0.0 1 1.3
Ligj. 10 27.8 6 15.4 16 21.3
Prof. 0 0.0 1 2.6 1 1.3
Prof.asoc. 2 5.6 8 20.5 10 13.3
Prof.Ass. 2 5.6 13 33.3 15 20.0
Total 36 100.0 39 100.0 75 100.0

 

Indikatorët (FTE n=75) No. %
Numri i stafit akademik me PhD (FTE) 26 34.7
Nummri i stafit akademik me MSc (FTE) 18 24.0
Numri i stafit akademik me specializim (FTE) 42 56.0
Numri i Profesorëve të rregullt(FTE) 1 1.3
STUDENTËT    
Nummri i studentëve 300  
INDIKATORËT E MENAXHIMIT EFEKTIV    
Raporti Student : Stafi akademik (FTE) 4.0  

 

Temat e Diplomave të studentëve BSc Infermieri:

Viti 2019

Studenti Titulli i temes Mentori Fusha
Vlora Rexhepi Kujdesi infermieror për pacientët me karcinomë të gjirit Bekim Sejdiju  
Arena Haziri Qasja infermierore në edukimin e pacientëve me diabet Bekim Sejdiju  
Arjeta Morina Kujdesi infermieror tek pacientët me infarkt akut të miokardit Fekrije Hasani  
Venera Osmani Kujdesi infermieror te plagët post-operatore Shpresa Makolli  
Rinor Gashi Kujdesi infermieror te pacientët me meningjit bakteror Sadije Namani  
Sevdije Selishta Llojet e transportit emergjent dhe përkujdesja infermierore e të sëmurëve emergjent Basri Lenjani  
Altina Sinani – Manolja Tyfkeçi – Aksel Kala – Arlinda Muhadri Roli infermieror te pacientët pasoperativ Sefedin Muçaj  
Endrit Kastrati Kujdesi infermieror tek pacientët me herni inguinale Sefedin Muçaj  
Besjana Murtezi Kujdesi infermieror te pacientët me hemodializë Fekrije Hasani  
Ramel Uka Kujdesi infermieror te pacientët me sëmundje të sheqerit Afërdita Kukaj  
Drenushë Karaliti Kujdesi infermieror te pacientët me stomë abdominale Hasan Gashi  
Albiona Januzi Frakturat e ekstremitetëve të poshtme dhe kujdesi infermieror Hasan Gashi  
Pashije Azemi Njohurit e pacientëve rreth hipertensionit pasojat dhe mënyra e menaxhimit0 Mexhit Mustafa  
Alma Bujupaj Menaxhimi infermieror tek pacientët me hipertension arterial Besarta Pelaj  
Donikë Haziri Përjetimet e nënave gjatë gjidhënies së parë Fekrije Hasani  
Arza Riza Kujdesi infermieror tek pacientët me kancer të gjirit Fekrije Hasani  
Edona Ferizi Kujdesi infermieror te hipertensioni në shtatëzani Fatime Zeneli  
Artan Rama – Valdet Zabelaj Kujdesi infermieror tek pacientët e operuar në zemër me bypass në QKUK Hasan Gashi  
Erza Salihu Diabeti dhe rëndësia e menaxhimit të tij Fekrije Hasani  
Mimoza Rrustemi Kujdesi infermieror ndaj të sëmurëve me tuberkuloz Fekrije Hasani  
Donika Hoti Kujdesi infermieror te pacientët me Anemi Megaloblastike Naser Ramadani  
Erëza Krasniqi Shtatëzania në adoleshencë Fekrije Hasani  
Yllka Spahiu Kujdesi infermieror tek pacientët me asma bronkiale Shpresa Surdulli  
Monika Hasani Spanca Lindjet me prerje cezariane, diagnozat dhe kujdesi infermieror Fatime Zeneli  
Edonjeta Bajratari Hepatiti B Sefedin Muçaj  
Qëndresë Zeqiri Roli i infermierit te të sëmurët me proteza valvulare Shpresa Ademi  
Donika Ejupi Hashani Kujdesi infermieror te shputa diabetike Shpresa Ademi  
Kaltrinë Ismajli Stresi te infermierët pas ndërrimeve të natës Bekim Sejdiju  
Elmedina Osmani Kujdesi infermjeror te pacientët me diare Mexhit Mustafa  
Rinor Gashi Kujdesi infermieror te pacientët me miningjit bakteror Sadije Namani  
Etnik Bojaxhiu Kokëdhimbja Afrim Avdaj  
Erminë Cakaj – Vilza Kryeziu Kujdesi infermieror te pacientët me pneumoni Bekim Sejdiju  
Shqipdona Aliu Kujdesi infermieror tek pacientët me kancer të qafës së mitrës Fekrije Hasani  
Fitore Kastrati Kujdesi infermieror te pacientët me kimioterapi Fekrije Hasani  
Diellona Halili – Fjolla Halili Kujdesi infermieror te pacientët me infeksion të fshikzës urinare Hasan Gashi  
Zoja Hasimi Roli infermieror në kabinetin e ekokardiografisë Shpresa Makolli  
Adelina Hajrizi Kujdesi infermieror te pacientët me Anemi Fekrije Hasani  
Laura Kani Kujdesi infermieror për të sëmurin me hipertension portal Fekrije Hasani  
Ajrina Binaku Menaxhimi dhe kujdesi infermieror tek elektro cutio dhe fulguratio Basri Lenjani  
Drin Gashi Kujdesi infermieror te pacientët me osteoporozë Shpresa Surdulli  
Bardha Dekaj Kujdesi infermieror dhe trajtimi i konjuktivit në komunën e Istogut Mire Hoxha Shoshi  
Lejla Kuçi Kujdesi infermieror te pacientët me hemodializë Sadete Kallaba  
Sara Pira Kujdesi infermieror tek të sëmurët me hipertension arterial Shpresa Surdulli  
Dardan Pllana Kujdesi infermieror tek pacientët me ujë dhe ushqim Shpresa Ademi  
Selim Jonuzi Analiza e shërbimit social dhe shëndetësor për personat e moshuar Fatime Zeneli  
Halide Gashi – Bedrije Hyseni – Afërdita Hajdari Pacolli Kujdesi infermieror mte prematorët Shpresa Makolli  
Arizona Zekolli Kujdesi infermieror tek fëmijët me paralizë cerebrale Bekim Sejdiju  
Flaka Thaqi Kujdesi infermieror te pacientët me nefrolitiazë Shpresa Makolli  
Flamur Ferizi Kujdesi infermieror tek pacientët me hipertension Fekrije Hasani  
Elmedina Musliu – Elvira Krasniqi Kujdesi infermieror tek pacientët me tumor të kolonit Bekim Sejdiju  
Drita Beqiri Kujdesi infermieror tek pacientët me kequshqyerje Shpresa Surdulli  
Ilaz Sahiti Kujdesi Infermieror tek pacientët me Aneurizëm Cerebrale Fatos Kelmendi  
Jehona Maloku Diabeti Melitus tipi II – Kujdesi infermieror Bekim Sejdiju  
Donika Leka Roli infermierik në higjienën orale tek fëmijët Fekrije Hasani  
Mentor Ismajli – Enis Durmishi Plani i kujdesit infermieror te lëndimet e shtyllës kurrizore Bekim Sejdiju  
Qëndresa Rama Aspektet etike dhe sociale të kujdesit infermieror ndaj pacientëve të moshuar Shpresa Surdulli  
Violeta Gashi Kujdesi infermieror tek pacientët me fraktura të pjesës proksimale të femurit tek moshat e shtyera Bekim Sejdiju  
Ariana Zejnullahu – Agnesa Qorri – Anita Istogu – Ardiana Rrustolli – Egenita Gjinofci Ushqyeshmëria dhe aktivitetet fizike te të rinjtë Fekrije Hasani  
Zyhrije Haliti Kujdesi infermieror tek pacientët me infarkt akut të miokardit Shpresa Surdulli  
Arjeta Konjuhaj Kujdesi infermieror tek pacientët me edemë plumonare Hasan Gashi  
Blinera Azemi Kujdesi infermieror tek pacientët me hipertension Sefedin Muçaj  
Xhemajl Dugolli – Musë Baftiju – Osman Ismajli Faktorët e stresit te niveli i burn-out (shterimit) tek punëtorët e institutit special në Shtime dhe në qendrën kryesore të mjekësisë familjare në Shtime Naim Fanaj  
Hajrije Omaj Menaxhimi i stresit të stafit infermieror në njësinë e kujdesit intenziv Sefedin Muçaj  
Diellza Shillova Kujdesi infermieror tek pacientët me dekupituse Sadete Kallaba  
Arjeta Vitija – Ermelinda Krasniqi Kujdesi infermieror te pacientët me sulme epileptike Mexhit Mustafa  
Ariana Beshiri Menaxhimi i sistemit shëndetësor në spitalin rajonal të Prizrenit Mimoza Maksutaj  
Leotrime Aliu Menaxhimi dhe kujdesi infermieror emergjent te mbytjet në ujë në mjedise parahotpitalore Basri Lenjani  
Florentina Muharremi Kujdesi infermieror tek pacientët kirurgjikal me kolostome Bekim Sejdiju  
Lirijonë Sherifi Kujdesi infermieror te pacientët me hipertension arterial Bekim Sejdiju  
Edona Emini Kujdesi infemieror te të sëmurët me tuberkuloz Bekim Sejdiju  
Donjeta Zeqiri Kujdesi infermieror tek fëmijët me apandecit akut Mexhit Mustafa  
Besjana Pira Kujdesi infermieror te lindjet e parakohshme Shpresa Ademi  
Edona Bajrami Kujdesi infermieror te gjidhënia Fatime Zeneli  
Elisra Tupani – Bukurije Krasniqi Kujdesi infermieror tek pacientët me diabet Sefedin Muçaj  
Enisa Olloni Kujdesi infermieror tek pacientët me depresion Shpresa Surdulli  
Laura Musliu Kujdesi infermieror tek fëmijët me leukemi Shpresa Surdulli  
Edona Gashi Halili Kujdesi infermieror te pacientët me komplikime akute të diabetit Mexhit Mustafa  
Elmedina Thaqi Kujdesi infermieror tek pacientët me hipertension arterial Fekrije Hasani  
Blerina Maxhuni Kujdesi infermieror te pacientët me lëndime të syrit Fekrije Hasani  
Filloreta Koca – Miranda Krasniqi Kujdesi infermieror tek pacientët me infarkt akut të miokardit pas terapisë reperfuzive Bekim Sejdiju  
Gëzime Mirena Kujdesi infermieror për pacientët me herni diskale Bekim Sejdiju  
Valmir Sadiku Roli i infermierit në menaxhimin e sistemit shëndetësor Isuf Bajrami  
Marigona Bytyçi Njohuritë e infermierëve për infeksionet post operative në klinikat e kirurgjisë në QKUK Hasan Gashi  
Arena Haziri Qasja inferimerore në edukimin e pacientëve me diabet Bekim Sejdiju  

 

Viti 2020:

Studenti Titulli i temes Mentori Fusha
Besimtare Bilalli Kujdesi infermieror tek pacientët me hepatitet virale Fekrije Hasani  
Fjolla Grajqevci Kujdesi infermieror onkologjik me karcinom të mushkrive Shpresa Makolli  
Egzon Fazliu Roli i kujdesit infermieror tek pacientët me tumore të sistemit respirator Shpresa Makolli  
Marigona Aruqaj Kujdesi infermieror tek pacientët me tuberkuloz Fekrije Hasani  
Flandra Pacolli Kujdesi infermieror onkologjik me karcinom të gjirit Shpresa Makolli  
Flakrona Qamili Kujdesi infermieror tek pacientët me nefrostom Shpresa Makolli  
Qëndresa Gashi Kujdesi infermieror tek pacientët me Angina Pectoris Mexhit Mustafa  
Shkurte Kastrati Kanceri pulmonar dhe kujdesi infermieror Hasan Gashi  
Eneida Qafleshi Kujdesi infermieror tek pacientët me pneumotoraks Fekrije Hasani  
Eliza Bllaca Kujdesi infermieror te pacientët me djegje Mexhit Mustafa  
Agnesa Gashi Kujdesi infermieror te pacientët me sëmundjen e epilepsisë Bekim Sejdiju  
Kaltrina Topalli Kujdesi infermieror para dhe pas ndërhyrjes kirurgjikale të kataraktës Shpresa Ademi  
Arbër Ajdini Kujdesi infermieror tek pacientët me diabet të tipit II Mexhit Mustafa  
Albiona Llutaj Ndikimi i çrregullimit të personalitetit në raportin prind – fëmijë Hasan Gashi  
Fjolla Morina Roli i infermierisë në kirurgjinë laparoskopike Shpresa Makolli  
Adelina Sopa Kujdesi infermieror tek pacientët me sulme epileptike Nazim Dakaj  
Donika Agani Incidenca e hepatit B dhe C tek përdoruesit e substancave narkotike Hasan Gashi  
Qëndresa Krasniqi Kujdesi infermieror tek pacientët me sklerozë multiple Nazim Dakaj  
Learta Krasniqi – Dionit Krasniqi Analiza statistikore e prevalencës së hepatitit A në Pejë dhe në regjionin e Pejës Hasan Gashi  
Aurona Sekiraqa Kujdesi infermieror dhe trajtimi emergjent i shokut anafillaktik Basri Lenjani  
Albiona Azemi Spahiu Kujdesi infermieror tek pacientët me leukemi Afërdita Lahu  
Premtina Pajaziti Kujdesi infermieror i pacientëve me hipertension Afërdita Lahu  
Yllka Xhemajli – Gerta Sopa Qasja, vlerësimi dhe menaxhimi infermieror – skena e ngjarjes (incidentet multiple) Basri Lenjani  
Kosovare Vrajolli Kujdesi infermieror te pacientët me diare akute Besarta Pelaj  
Feride Qorri Kujdesi infermieror te pacientët me kancer të gjirit Bekim Sejdiju  
Violeta Mehana Kujdesi infermieror te hemoragjitë postpartale Fatime Zeneli  
Albion Menxhiqi Kujdesi infermieror tek kateterizimi i zemrës Mexhit Mustafa  
Genc Morina Kujdesi infermieror te pacientët me frakturë të femurit Shpresa Ademi  
Astrit Vërbovci Kujdesi infermieror për pacientët me dekubitus Ylfete Pllana  
Edon Shala Kujdesi Infermieror te pacientët me glaukomë Shpresa Ademi  
Elfatik Siminica Kujdesi infermieror për pacientët me kancer të mushkrive Ylfete Pllana  
Bleranda Gashi Kujdesi infermieror te aborti Fatime Zeneli  
Argjenda Kalludra Kujdesi infermieror tek depresioni postnatal Fatime Zeneli  
Blinera Vitija – Qëndresa Sahiti Reqica Kujdesi infermieror me sëmundjen e Parkinsonit Bekim Sejdiju  
Valentina Behrami Kujdesi infermieror te pacientët me lëndime të kokës Shpresa Ademi  
Shkëndije Zogaj Kujdesi infermieror te pacientët me kancer të mushkrive Hasan Gashi  
Qëndresa Veliu Kujdesi infermieror tek pacientët me kimioterapi Hasan Gashi  
Ismajl Sahitaj Kujdesi infermieror te pacientët me sëmundjet e sistemit kardiovaskular Shpresa Makolli  
Erleta Murselaj Kujdesi infermieror tek pacientët me infarkt akut të miokardit Shpresa Ademi  
Dorentina Jakupi Mustafa Kujdesi infermieror te pacientët me diabet të tipit I Afërdita Lahu  
Bleranda Veseli Kelmendi Kujdesi infermieror tek pacientët me leukemi Shpresa Makolli  
Albina Hajrullahu Përdorimi dhe qasja emergjente e paisjeve mjekësore në shërbimet mjekësore emergjente “SHME” Basri Lenjani  
Leonita Bibaj Procesi infermieror te pacientët me kataraktë Bekim Sejdiju  
Suada Krasniqi Kujdesi infermieror te pacientët me kancer të lukthit Shpresa Makolli  
Edmond Hasanaj Kujdesi infermieror tek pacientët me Discus Haernia Fatos Kelmendi  
Altina Hakaj Kujdesi infermieror për pacientët me kancer të gjirit Hasan Gashi  
Atlant Gashi Kujdesi infermieror në të sëmuarit me osteoartritin e gishtrinjëve dhe gjunjëve Ylfete Pllana  
Xhenetë Jashari Menaxhimi i stilit të jetës tek pacientët me diabet tip II Afërdita Kukaj  
Ardit Osmani Kujdesi infermieror tek pacientët me hiperplazion beninj të prostatës Hasan Gashi  
Doruntina Jakupi Mustafa Kujdesi infermieror tek pacientët me diabet të tipit I Afërdita Lahu  
Edona Bekteshi Njohuritë e adoleshentëve për shëndetin riprodhues Fatime Zeneli  
Lorika Istogu Kujdesi infermieror tek pacientët me infeksione të traktit urinar Shpresa Surdulli  
Diellza Gashi Kujdesi infermieror te pacientët me Angina Pectoris Shpresa Makolli  
Lumnije Kalanica Njohurit e grave shtatëzëna për hipertension arterial Hasan Gashi  
Blerina Berisha Kujdesi infermieror te pacientët me dhimbje akute Hasan Gashi  
Diellza Krasniqi Kujdesi infermieror tek pacientët me tiroidit kronik Hasan Gashi  
Ermira Zeneli Kujdesi infermieror tek pacientët me djegie Ylfete Pllana  
Shqipdona Bytyqi Kujdesi infermieror tek fëmijët me autizëm Shpresa Surdulli  
Hadije Shabani Stresi te punëtorët shëndetësor në rajonin e Mitrovicës Milazim Gjocaj  
Adlije Shaqiri Kurti – Ardita Maloku Ferizi Kujdesi infermieror tek infeksionet e traktit urinar Afërdita Lahu  
Flutura Pllana Roli infermieror te fëmijët me anemi Shpresa Makolli  
Drita Rexha Roli i infermieres në menaxhimin e statusit astmatik Bekim Sejdiju  
Fetije Huruglica Njohuritë e infermierëve në përkujdesje për pacientët me diabet melit tip dy në rajonin e Prishtinës Fekrije Hasani  
Selvije Bislimi Planifikimi familjar dhe kujdesi infermieror Naim Fanaj  
Sevdije Krasniqi Hepatiti virusal dhe kujdesi infermieror Shpresa Surdulli  
Gjyle Mexhuani Niveli i njohurive për faktorët e rrezikut te sëmundja iskemike e zemrës Shpresa Surdulli  
Gjylishahe Brahimi Avdijaj Kujdesi infermieror në edukimin dhe menaxhimin e hepatitit Shpresa Surdulli  
Lorik Gabrica Roli i kujdesit infermieror tek pacientët me apendicit akut të përforuar Murat Berisha  
Diarta Rexhepi Njohuritë e infermiereve për menopauzën Fatime Zeneli  
Safete Kongjeli Llugiqi Glaukoma mjekimi dhe kujdesi infermieror Shpresa Surdulli  
Shpejtim Rramanaj Ndikimi i stilit të jetesës në sëmundjet kardiovaskulare në rajonin e Prizrenit Naim Fanaj  
Kolë Abazi Opinionet e pacientëve ndaj kujdesit infermierik në repartin e hemodializës në spitalin regjional “Isa Grezda” në Gjakovë Besarta Pelaj  
Bekim Vehapi Njohuritë e prindërve për vaksinimin dhe kujdesi i punëtorëve shëndetësor në shërbimin e vaksinimit Naim Fanaj  
Igballe Cakolli Implementimi i masave aseptike nga infermierët e bllokut operator në sallën e operacionit Hasan Gashi  
Shukrane Zhubi Roli i infermierës tek pacientët me kolit ulceros dhe përgaditja për kolonoskopi si metodë diagnostike Hasan Gashi  
Anamsere Jashari Kujdesi infermieror tek pacientët me HTA Ylfete Pllana  
Kaltrina Rushiti Kujdesi infermieror tek pacientët me infarkt akut të miokardit Ylfete Pllana  
Reis Xhaferi Opinionet e infermierëve rreth nivelit të stresit në QKMF Vushtrri Mexhit Mustafa  
Xhavit Ramadani Qëndrimet dhe njohuritë e infermierëve për hipertensionin arterial Bekim Sejdiju  
Kushtrim Avdyli Kujdesi infermieror për pacientët me autizëm Shpresa Makolli  
Sevdije Shabanaj Diarea tek fëmijët e moshës 0 – 5 vjeç në rajonin e Pejës në vitin 2019 dhe kujdesi infermieror Afërdita Lahu  
Shpëtim Salihu Roli i kujdesit infermieror në parandalimin e obezitetit Shpresa Surdulli  
Jehona Maksuti Kujdesi infermieror te pacientët me sëmundjen e Alzhimerit Bekim Sejdiju  
Ibrahim Robelli Kalendari i vaksinimit dhe këshillat infermierore Zana Mulaku  
Bafte Shaqiri Kujdesi infermieror tek plagët dekubitare Zana Mulaku  
Flutura Hajraj Roli infermieror te fëmijët me anemi Shpresa Makolli  
Ajshe Leka Njohurit e infermiereve lidhur me edukimin dhe këshillimin e pacientëve me Diabet Mellitus Valdet Hasani  
Havushe Ramadani Niveli i njohurive të femrave mbi metodat dhe mjetet kontraceptive në komunën e Shtimes Fatime Zeneli  
Meleqe Morina Satisfaksioni i pacientëve në kujdesin parësor shëndetësor Fekrije Hasani  
Mirvete Bajrami – Elfete Iballi – Sofije Gashi Njohuritë e infermiereve dhe kujdesi infermieror për vaksinim në komunën e Shtimes Fekrije Hasani  
Mentor Hasani Roli i kujdesit infermieror tek dhimbjet postoperative Fekrije Hasani  
Mevlyde Restelica Përceptimi i infermiereve në lidhjee me efektet e pirjes së duhanit në sistemin kardiovaskular Hasan Gashi  
Ardita Kuqi Beqiraj Njohuritë, qëndrimet dhe praktikat te pacientët me TB Bekim Sejdiju  
Shkelzen Sahitaj Kujdesi infermieror tek pacientët me sëmundje të fshikëzës së tëmithit dhe rrugëve biliare Mexhit Mustafa  
Pranvera Hyseni Sherifi Satisfaksioni i pacintëve me prerje cezariane me shërbimet infermierore në repartin postoperativ në KOGJ – Prishtinë Fatime Zeneli  
Fazli Brahimaj Vetkujdesi te pacientët ambulantor me hipertension Feim Mazreku  
Ageta Brahimi Kujdesi infermieror tek pacientët me Discus Haernia Shpresa Ademi  
Agron Bytyqi Kujdesi infermieror te plagët post-operatore Feim Mazreku  
Violeta Metushi Djegiet, shkallët e djegieve dhe kujdesi infermieror Mexhit Mustafa  
Gentiana Hoti Roli i infermierës në traktin operator Shpresa Makolli  
Ferdane Myftari Cikli gjenital – menopauza Fekrije Hasani  
Sahadete Kallaba Kujdesi infermieror te pacientët në periudhën post operatore Shpresa Surdulli  
Endrit Ramadani Trajtimi ortodontik te anomalitë me dendësi dhe dobitë e saj Arijeta Sllamniku  
Alma Saiti Diabeti – qasja infermierore në edukumin e pacientëve me diabet Bekim Sejdiju  
Jetulla Pantina Incidenca e neoplazmave malinje në korrelacionin me konsumimin e duhanit në territorin e Kosovës Blerim Krasniqi  
Fëllënza Berisha Incidenca e hepatitit C tek pacientët në hemodializë Hasan Gashi  
Nita Syla Roli infermieror tek pacientët me djegie Shpresa Makolli  
Agnesa Daci Kujdesi infermieror te pacientët me aksidente cerebrovaskulare Nazim Dakaj  
Majlinda Sahiti Kujdesi infermieror te pacientët me depresion sipas grupmoshës dhe llojit të depresionit Shpresa Makolli  
Armanda Kunushefci Kujdesi infermieror te pacientët me karcinom të zorrës së trashë Shpresa Makolli  
Bjondina Zeqiri – Qendresa Tërmkolli Kujdesi infermieror për të posalindurin Fatime Zeneli  
Zyrafete Shahini Prevalenca e  enurezes te fëmijët e moshës 6-11 vjeç Zana Mulaku  
Luljeta Rexhepi Opinionet e infermierëve lidhur me sterilizimin dhe llojet e sterilizimit Shpresa Surdulli  
Vanesa Krasniçi Kujdesi infermieror tek pacientët me infeksione të traktit urinar Shpresa Surdulli  
Vjosa Gashi Mazreku Kujdesi infermieror tek gratë në menopauzë Fitim Skeraj  
Fehmi Mazreku Kujdesi infermieror tek hipertensioni arterial Fitim Skeraj  
Valentina Zejnullahu Kujdesi shëndetësor për lindje normale Fekrije Hasani  
Valdete Muja Kujdesi infermeror te pacientët me abdomen akut Hasan Gashi  
Nizam Çollaku Kujdesi infermieror te pacientët me patologji të prostatës Afrim Avdaj  
Majlinda Smajli Kujdesi infermieror tek pacientët me infeksione intrahospitalore Afrim Avdaj  
Fikrije Sylejmani Procesi infermieror te pacientët me infarkt të miokardit Bekim Sejdiju  
Donika Topalli Qasja, menaxhimi emergjent i politraumave në mjekësinë parahospitalore Basri Lenjani  
Shkelzen Gashi Kujdesi infermieor te pacientët me diabet Shpresa Surdulli  
Gentijana Beka – Gresa Ulluri Kujdesi infermieor te pacientët me dekubitus Hasan Gashi  
Cengiz Babayonuz Kujdesi infermieor tek pacientët me hepatit A Fitim Skeraj  
Bekim Krasniqi Gjakëderdhiet gastrointestinale dhe kujdesi infermieror Afrim Avdaj  
Hyrije Ratkoceri Menaxhimi në kujdesin parësor shëndetësor Shpresa Surdulli  
Shpresim Gashi Ushqyeshmëria dhe aktivitetet fizike te moshat shkollore Fekrije Hasani  
Eldra Ferizi Kujdesi infermieor te pacientët me apendektomi Afrim Avdaj  
Hidajete Krasniqi Përceptimi i infermiereve në lidhjee me efektet e pirjes së duhanit në sistemin kardiovaskular Shpresa Surdulli  
Brikena Krasniqi Kujdesi infermieor te pacientët me çrregullime të gjëndrës tiroide Shpresa Ademi  
Hanife Hoxha Sëmundjet e gjirit te femrat e vizituara në kujdesin parësor shëndetsorë në Prizren Fitim Skeraj  
Fahrije Reshitaj Apendiciti dhe kujdesi infermieror për të sëmurët kirurgjikal me apendektomi Afrim Avdaj  
Shpetim Kameri Kujdesi infermieror tek pacientët me pneumotoraks Mexhit Mustafa  
Hana Kaqiu Roli infermieror te pacientët me epilepsi Shpresa Surdulli  
Fidai Rushiti Kujdesi infermieor te pacientët me kateter urinar Mexhit Mustafa  
Elsa Jakupi Kujdesi infermieror tek pacientët me kancer të mushkrive Bekim Sejdiju  
Rijad Ahmeti Kujdesi infermieror te pacientët me karcinomë të prostatës Ylfete Pllana  
Endrit Krasniqi Kujdesi infermieror tek pacientët me diabet të tipit 1 Mexhit Mustafa  
Elsa Hoti Kujdesi infermieror tek fëmijët me leukemi Shpresa Surdulli  
Freskina Mekolli Kujdesi infermieror te pacientët me çrregullime psiqike Bekim Sejdiju  
Njomza Pepaj – Elona Beqiraj Kujdesi infermieror ndaj të sëmurëve me diabet Sefedin Muçaj  
Dardan Hasani Kujdesi infermieror te pacientët me apendicit akut Shpresa Ademi  
Rimonda Zeqiri Kujdesi infermieror te pacientët me depresion Shpresa Makolli  
Gjylshahe Brahimi Avdijaj Kujdesi infermieror në edukimin dhe menaxhimin e hepatitit Shpresa Surdulli  

 

Viti 2021

Studenti Titulli i temes Mentori Fusha
Lautrim Gashi Kujdesi infermieror tek pacientët me diabet mellitus tip I Ilaz Sahiti  
Suzana Peci – Andra Sahatqiu Njohuritë e grave mbi kancerin e qafës së mitrës Fatime Zeneli  
Kosovare Mekaj Murati Kujdesi infermieror tek pacientët me diabet mellitus në regjionin e Pejës nga viti 2017 deri në vitin 2019 Besarta Pelaj  
Seren Bajraktari Kujdesi infermieror tek pacientët me kancer të gjirit Donjeta Muja  
Emine Zeqiri – Lumnije Mehmeti Ndërhyrjet infermierore në pengimin e përhapjes së infeksioneve intrahospitalore Fekrije Hasani  
Adelina Qorri – Florentine Metaj Kujdesi infermieror tek pacientët me diabet insipid Afërdita Kukaj  
Fortesa Cakolli Kujdesi infermieror te pacientët me plagë dekubituese Hasan Gashi  
Selvete Krasniqi – Lirije Elezaj Kiretazha eksplorative dhe rëndësia e saj në gjakderdhjet perimenopauzale Besarta Pelaj  
Liridona Bajgora Kujdesi infermieror tek pacientët me pneumotoraks Shpresa Surdulli  
Arbion Rexhaj Kujdesi infermieror ndaj insultit cerebrovaskular Kamber Zeqiraj  
Krenare Rama Roli infermieror tek pacientët me sëmundjen e epilepsisë Bekim Sejdiju  
Kadrije Majkovci Kujdesi infermieror ndaj stomave abdominale Hasan Gashi  
Donjeta Pacolli Shehu Roli i infermierisë në traktin operator Shpresa Makolli  
Milazim Mehmeti Kujdesi infermieror te pacientët me Bronkit Kronik Hasan Gashi  
Teuta Lenjani Kujdesi infermieror te pacientët me gjëndër tiroide Shpresa Ademi  
Elona Hergaja Menaxhimi i sektorit shëndetësor në komunën e Fushë Kosovës Mimoza Maksutaj  
Brikena Ibrahimaj – Rabiela Krasniqi Kujdesi infermieror tek pacientët me kancer të mushkrive Shpresa Surdulli  
Marigona Morina Kujdesi paliativ – roli infermieror në menaxhimin e dhimbjes Hasan Gashi  
Lira Hoda Njohuritë dhe qëndrimet e të rinjëve për pandeminë Covid-19 Fekrije Hasani  
Mehmedina Pista Shqetësimi dhe kualiteti i jetës me stomë abdominale Hasan Gashi  
Drilon Kiqmari Kujdesi infermieror te diabeti melit: tipet, komplikimet, trajnimi Shpresa Ademi  
Qëndresa Mamaj Përceptimi i të rinjëve lidhur me duhanpirjen Fekrije Hasani  
Alkin Sadikaj Pacientët me hipertension në regjionin e Prishtinës Sefedin Muçaj  
Dorentina Elezi Kujdesi infermieror te pacientët me shputë diabetike Afërdita Kukaj  
Krenare Lati Kujdesi infermieror për pacientët me tumoret e trurit Bekim Sejdiju  
Rina Rexhepi Kujdesi infermieror për pacientët me Aneurizëm të trurit Bekim Sejdiju  
Diellza Ramadani – Gentiana Krasniqi Kujdesi infermieror tek pacientët me kancer të prostatës Mexhit Mustafa  
Leonita Rrahmani Kujdesi infermieror te pacientët me plagë postoperative Hasan Gashi  
Herolinda Hergaja Mbetja e trupave të huaj pas intervenimeve kirurgjike Valon Zejnullahu  
Donjeta Krasniqi Menaxhimi dhe kujdesi infermieror tek pacientët me politraumë Basri Lenjani  
Ardiana Veliu Kujdesi infermieror tek fëmijët me fibrozë cistike Shpresa Makolli  
Shkurte Kurteshi Kujdesi infermieror i të sëmurëve me tiroide Ylfete Pllana  
Etnike Beka Kujdesi infermieror tek pacientët me Urostomë dhe Nefrostomë Hasan Gashi  
Emirjona Uka – Leonora Berisha Sëmundjet e varshmërisë – Abuzimi me substanca narkotike Fekrije Hasani  
Mahmut Çukaj Kujdesi infermieror tek pacientët me Parkinson Kamber Zeqiraj  
Valza Beka Kujdesi Infermieror te pacientët me glaukomë Shpresa Ademi  
Argjentina Fazlija Kudesi infermieror ndaj pacientëve me depresion Rurshit Jashari  
Erza Shala Kujdesi infermieror tek djegiet Shpresa Surdulli  
Majlinda Limani Kujdesi infermieror para dhe pas ndërhyrjes operative së gurëve në tëmth Ylfete Pllana  
Edonjeta Bajratari Kujdesi infermior tek pacientet me infeksion te traktrit urinar Shpresa Surdulli