Department of Physiotherapy

Head of the Department: Prof. assoc. Bekim Haxhiu

Mission of the Department:

  1. Advancement of knowledge, creative and scientific ideas of students in the field of Physiotherapy, in accordance with European standards.
  2. Enrichment of the higher education system in Kosovo with the high quality BSc Physiotherapy program, according to international standards and in accordance with the needs of the local, local and regional market for these profiles.
  3. Full integration in the European Area of Higher Education and Scientific Research in the field of
  4. The achievement of the knowledge, skills and professional competences of the students at the end of the program, sufficient for the independent exercise of the Physiotherapist profession, at the primary, secondary and tertiary level of health protection in Kosovo.
  5. Preparation of graduates for career development and for continuing postgraduate education in the sciences of Physiotherapy.

Study programs:

  • BSc Physiotherapy (180 ECTS)

As the bearer of the BSc Physiotherapy program, we have defined:

  1. asoc. Bekim Haxhiu
  2. asoc. Zheralldin Durguti
  3. asoc. Ismet Bajraktari
  4. asoc Sebaedin Memedi

 

Academic Staff:

Nr.

Staff

Gender

Scientific degree

Academic degree

Specialization

Ngarkesa ne mësim

Hulumtim

Vepr. Admin.

1

Afërdita Kurtaj

F

Dr.Med.

Ass.

 

11

12

4

2

Agim Krasniqi

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

Internal Medicien – Cardiology

5

12

4

3

Agon Rrusta

M

PhDc

Ligj.

Ophthalmology

5

12

4

4

Ali Aliu

M

MSc

Ass.

/

11

12

4

5

Arbër Neziri

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

Urology

7

12

4

6

Arijeta Azemi

F

MSc

Ass.

/

9

12

4

7

Avni Kryeziu

M

Dr.Med.

Ass.

Specialization in Rheumatology

3

12

4

8

Bajram Shyti

M

Msc

Ass.

/

11

12

4

9

Bekim Haxhiu

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

/

3

12

4

10

Besa Krasniqi

F

BSc

Ass.

 

14

12

4

11

Blerim Rrakaqi

M

MSc

Ass.

 

9

12

4

12

Blerton Hulaj

M

PhDc

Ligj.

 

9

12

4

13

Burbuqe Kurtaj

F

MSc

Ass.

/

13

12

4

14

Burim Fekaj

M

MSc

Ass.

/

11

12

4

15

Dafina Mailaj

F

BSc

Ass.

 

10

12

4

16

Dëfrim Pinduku

M

MSc

Ass.

/

12

12

4

17

Diana Gjata

F

Dr.Med.

Ass.

/

11

12

4

18

Diellza Namani

F

MSc

Ass.

 

12

12

4

19

Emir Behluli

M

PhDc

Ligj.

Pediatrician

10

12

4

20

Emrush Kryeziu

M

Dr.sc.

Prof.

Internal Medicine – Hematology

4

12

4

21

Faik Qosja

M

MSc

Ass.

Neurosurgery

8

12

4

22

Feim Gashi

M

PhDc

Ligj.

/

10

12

4

23

Feim Mazreku

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

OFT

6

12

4

24

Fejzulla Ahmeti

M

Dr.Med.

Ass.

/

13

12

4

25

Gani Shabani

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

Psychiatry

5

12

4

26

Gazmend Zhuri

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

Internal Medicine – Pulmology

3

12

4

27

Genista Mustafa

F

MSc

Ass.

 

13

12

4

28

Hajrije Hundozi-Hysenaj

F

Dr.sc.

Prof.

Physiatry

4

12

4

29

Igballe Cakaj

F

Dr.sc.

Prof.Ass.

 

6

12

4

30

Ismet Bajraktari

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

Specialist of Internal disease,Specialist of Internal Medicine-Rheumatologist

4

12

4

31

Kaltrina Aliu

F

MSc

Ass.

/

12

12

4

32

Laureta Kadrijaj

F

MSc

Ligj.

/

21

12

4

33

Merkur Dobroshi

M

Dr.Med.

Ass.

Orthopedics

12

12

4

34

Milazim Gjocaj

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

Specialist of Human Ecology in Public Health

5

12

4

35

Mimozë Zogaj

F

MSc

Ass.

/

9

12

4

36

Mrikë Bunjaku

F

Dr.Med.

Ass.

/

10

12

4

37

Nderim Rizanaj

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

 

4

12

4

38

Nuhi Arsllani

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

Kirurgji

5

12

4

39

Rushit Jashari

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

Neurology

6

12

4

40

Sebaedin Memedi

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

Internal Medicine – Cardiology

5

12

4

41

Shpat Rrusta

M

PhDc

Ligj.

 

11

12

4

42

Shqipe Ukelli-Bajrami

F

MSc

Ass.

Specialist of Public Health

20

12

4

43

Skender Zatriqi

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

Kirurgji

3

12

4

44

Taulant Sadriu

M

PhDc

Ligj.

Cardiolgy field

11

12

4

45

Teuta Shala

F

MSc

Ass.

/

12

12

4

46

Valdet Hashani

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

General Medicine

5

12

4

47

Violeta Zatriqi

F

Dr.sc.

Prof.Ass.

Surgery

3

12

4

48

Visar Bllaca

M

MSc

Ass.

/

13

12

4

49

Visar Memaj

M

PhDc

Ass.

/

14

12

4

50

Xhorxhina Peshku

F

MSc

Ass.

/

12

12

4

51

Zheralldin Durguti

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

/

3

12

4

 

Table for academic staff in Part-Time employment relationships

Nr.

Staff

Gender

Scientific degree

Academic degree

Specialization

1

Arben Boshnjaku

M

MSc

Ass.

/

2

Arbnore Ibrahimaj

M

Dr.sc.

Ass.

/

3

Erëza Morina Mustafa

F

Dr.Med.

Ass.

/

4

Hysni Bajrami

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

/

5

Ilir Kurtishi

M

PhDc

Ligj.

Oncology

6

Ilirana Bajrami

F

MSc

Ass.

 

7

Labinot Shahini

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

Pathologist

8

Teuta Durguti

F

MSc

Ass.

Physiatrist

9

Vlora Ibishi

F

Dr.sc.

Prof.Ass.

Gynecology

 

Table of Full-Time academic staff (FTE) by gender and scientific degree

Academic degree

Female

%

Male

%

Grand Total

%

Ass.

14

77.8

11

33.3

25

49.0

BSc

2

11.1

0

0.0

2

3.9

Dr.Med.

3

16.7

3

9.1

6

11.8

MSc

9

50.0

7

21.2

16

31.4

PhDc

0

0.0

1

3.0

1

2.0

Ligj.

1

5.6

6

18.2

7

13.7

Prof.

1

5.6

1

3.0

2

3.9

Prof.asoc.

0

0.0

7

21.2

7

13.7

Prof.Ass.

2

11.1

8

24.2

10

19.6

Total

18

100.0

33

100.0

51

100.0

 

Indikatorët (FTE n=51)

No.

%

Numri i stafit akademik me PhD (FTE)

19

37.3

Nummri i stafit akademik me MSc (FTE)

16

31.4

Numri i stafit akademik me specializim (FTE)

22

43.1

Numri i Profesorëve të rregullt(FTE)

2

3.9

STUDENTËT

 

 

Nummri i studentëve

251

 

INDIKATORËT E MENAXHIMIT EFEKTIV

 

 

Raporti Student : Stafi akademik (FTE)

4.9

 

 

Diploma subjects of BSc Physiotherapy students:

Year 2019

Students

Titulli i temes

Mentori

Fusha

Armelina Syla – Sahadete Krasniqi

Trajtimi i të sëmurëve pas ictusit cerebrovascular – Faza akute

Hajrije Hundozi

 

Veron Xhoxhaj

Rehabilitimi i hershëm i pacientëve me infarkt akut të miokardit

Ardiana Murtezani

 

Liridon Dervishaj

Prevalenca e sindromës cervikale në regjionin e Prizrenit

Arbnore Ibrahimaj

 

Egonis Nuraj

Rehabilitimi i fëmijëve pas frakturave suprakondilare të bërrylit

Ardiana Murtezani

 

Fatbardha Rushiti

Sëmundja e parkinsonit në Kosovë dhe fizioterapia

Bajram Shyti

 

Valentina Havolli – Riallda Berisha

Osteoporoza, frakturat osteoporotike dhe rehabilitimi fizioterapeutik

Bajram Shyti

 

Fjolla Musliu

Rehabilitimi i pacientëve pas implantimit të endoprotezës së gjurit

Hajrije Hundozi

 

Rexhep Rexhaj

Efikasiteti i terapisë fizikale në trajtimin e të sëmurëve me Osteoporozë

Ardiana Murtezani

 

Urim Musliu – Gentrim Sedolli

Qasja fizioterapeutike tek të moshuarit me sindromë lumbale

Ardiana Murtezani

 

Ditmir Mulaj

Vlerësimi i pacientëve me spondilit ankilozant sipas indeksit BASMI

Bajram Shyti

 

Behar Pllana

Qasja fizioterapeutike te të prekurit me skoliozë

Bajram Shyti

 

Arbnor Demaj

Rehabilitimi post operativ i ligamentit cruciatum anterior pas rupturës së tij

Adem Hykolli

 

Endrit Memeti

Karakteristikat e aktivitetit fizik në jetën e përditshme te të sëmurët me sëmundje kronike

Ardiana Murtezani

 

Alfons Aliu

Kufizimi i aktiviteteve të jetës së përditshme tek pacientët pas insultit cerebrovaskularë

Bajram Shyti

 

Edona Bajrami

Efikasiteti i metodës Schroth tek adoleshentët me skoliozë

Ardiana Murtezani

 

Argjend Leci

Rehabilitimi i sportistëve pas rikonstruksionit të ACLit

Burim Fekaj

 

Arena Leci – Riona Berjani

Ndikimi i aktivitetit fizik dhe obezitetit në paraqitjen e skoliozës tek adoleshentët

Feim Gashi

 

Medina Halili

Rehabilitimi i pacientave me herni diskale sipas metodës Mckenzi

Njomza Jusaj

 

Altin Berisha

Osteoporoza tek femuri proksimal

Feim Gashi

 

Arbër Kurtaj

Ushtrimet dhe aktiviteti fizik në parandalimin e sëmundjeve arteriosklerotike kardiovaskulare

Ardiana Murtezani

 

Jona Shabani

Rehabilitimi fizioterapeutik i pacientëve pas mastektomisë

Bajram Shyti

 

Drin Ukaj

Prekja e nyjës së krahut tek personat me artrit reumatoid

Bajram Shyti

 

Linda Bojku

Ndikimi i fizioterapisë tek fibroza cistike

Bajram Shyti

 

Esmir Berisha

Efekti i kinezioterapisë tek artriti reumatoid

Bajram Shyti

 

Samire Latifi

Aktiviteti i jetës së përditshme tek personat me osteoartrit të gjurit

Bajram Shyti

 

Fatlum Vranja

Aktiviteti fizik, statusi shëndetësor dhe nutricional te nxënësit e shkollave të mesme të komunsë së Gjilanit

Arben Boshnjaku

 

Alban Kasumi – Granit Kololli

Incidenca e sëmundjeve reumatizmale në pediatri dhe trajtimi i tyre

Bajram Shyti

 

Albulena Rexhaj

Problemet e fundshpinës tek sportistët

Bajram Shyti

 

Dren Qorrolli

Roli i terapisë fizikale në trajtimin e osteoporozës te pleqtë

Ardiana Murtezani

 

Dion Nazifi

Incidenca e tortikollisit në regjionin e Mitrovicës

Bajram Shyti

 

Blend Pirota – Shqiprim Rama

Rëndësia dhe shpeshtësia e testeve speciale në fizioterapi

Bajram Shyti

 

 

Year 2020:

Studenti

Titulli i temes

Mentori

Fusha

Laura Huskaj

Incidenca e sklerozës multiple në Kosovë dhe rehabilitimi fizioterapeutik

Bajram Shyti

 

Semi Mujka – Patrik Marleku

Trajtimi fizioterapeutik tek dhimbjet e shpinës së poshtme

Teuta Shala

 

Fikrete Ukaj

Ndikimi i aktiviteteve fizike të përditshme jetësore në paraqitjen e problemeve te regjioni lumbal

Feim Gashi

 

Ermal Bajraktari

Roli i terapisë fizikale në trajtimin e të moshuarve me sëmundje degjenerative

Ardiana Murtezani

 

Arjanit Krasniqi

Roli i terapisë fizikale në trajtimin e ftakturave të kyçit te të moshuarit

Ardiana Murtezani

 

Blerta Vllahiu – Florentina Vitija

Efektet e ushtrimeve Mckenzie tek dhimbjet e poshtme të shpinës

Zheralldin Durguti

 

Mbresa Surdulli

Roli dhe aplikimi i terapisë fizikale te sëmundjet ekstra artikulare

Zheralldin Durguti

 

Vjosa Xhelili – Shkurte Ejupi

Pehabilitimi i pacientëve pas implantimit të endoprotezës së kërdhokullës

Feim Gashi

 

Myzejen Sheqerolli

Dhembjet e shpinës tek grat me prerje cezariane

Arjeta Azemi

 

Valbon Gashi

Roli i fizioterapisë në trajtimin e kapsulitit adheziv

Ardiana Murtezani

 

Dijan Marmullakaj

Prevalenca dhe incidenca te cervikalgjitë kronike jospecifike

Arbnore Ibrahimaj

 

Megzona Xhigoli

Infarkti i miokardit dhe trajtimi fizioterapeutik

Bajram Shyti

 

Edit Tahiri

Frakturat e gjymtyrëve të sipërme tek fëmijët dhe rehabilitimi fizioterapeutik

Bajram Shyti

 

Eldiana Sahiti

Prevalenca dhe rehabilitimi pas endoprotezës së kërdhokullave

Arbnore Ibrahimaj

 

Blend Bashkim Bytyqi

Protokolli i rehabilitimit post operativ tek muskuli supraspinatus

Dëfrim Pinduku

 

Elsa Rakoci

Roli i fizioterapisë në trajtimin e supit të ngrirë

Arbnore Ibrahimaj

 

Arbona Gashi

Karakteristikat e koksartrozës dhe trajtimi fizikal

Bajram Shyti

 

Premtim Serhati

Specifikat e trajtimit në fazën akute tek insultet cerebrovaskulare

Hajrije Hundozi

 

Ergona Halitaj

Dhimbjet e shpinës së poshtme te gratë që kanë pasur lindje normale VS lindje me prerje cezariane

Arjeta Azemi

 

 

Year 2021

Studenti

Titulli i temes

Mentori

Fusha

Arjeta Mustafa – Vesa Rashiti

Sa ndikojnë programet shtëpijake në përmirësimin e gjendjeve shëndetësore tek regjioni humbal

Arjeta Azemi

 

Asdren Kuqi

Ndikimi i mbipeshës në dhimbjet e gjunjëve

Arjeta Azemi

 

Blerim Gashi

Vlerësimi i deformiteteve të boshtit kurrizor tek mosha 15-18 vite

Arbnore Ibrahimaj

 

Elma Xhbali

Skolioza dhe rehabilitimi fizioterapeutik

Arjeta Azemi

 

Fari Berisha

Aktiviteti fizik/ushtrimet tek diabetes mellitus

Teuta Shala

 

Mirelë B. Telaku – Vjosana R. Hoda

Vlerësimi i pacientëve me artrit rheumatoid sipas RAPID 3 dhe trajtimi fizioterapeutik

Bajram Shyti

 

Vigan Musliu+

Roli i fiyioterapisë në obezitetin pediatrik

Teuta Shala

 

Valtmir Kazazi

 

 

 

Rina Krasniqi

 

 

 

Blend Osmani

 

 

 

Riga Geci,Nora Geci,Diellza Tahiraj

 

 

 

Rrezarta Prekazi

 

 

 

Arian Begolli

 

 

 

Gresa Stublla

 

 

 

Dea Durguti

 

 

 

Nora Shala

 

 

 

Vlonjat Krasniqi

 

 

 

Elvidon Shoshi

 

 

 

Jetlir Bikliqi

 

 

 

Bylishahe Basha

 

 

 

Albion Shabani

 

 

 

Olt Aliu

 

 

 

Amina Rysheni,Diellza Rysheni

 

 

 

Dardan Blakaj