Department of Dental Subjects

 1. Head of the Department: Vlora Cakolli, vice dean for education

   

  Mission of the Department:

  1. Advancement of knowledge, creative and scientific ideas of students in the field of Dentistry, in accordance with European standards.
  2. Enrichment of the higher education system in Kosovo with the high quality program of Dentistry, according to international standards and in accordance with the needs of the local, local and regional market for these profiles.
  3. Full integration into the European Area of Higher Education and Scientific Research in the field of Dentistry
  4. Achieving the knowledge, skills and professional competences of the students at the end of the program, sufficient for the independent exercise of the Dentist profession, at the primary, secondary and tertiary level of health protection in Kosovo.
  5. Preparation of graduates for career development and for continuing postgraduate education in the sciences of Dentistry.

  Study programs:                                       

  1. Integrated Dentistry Program (Dr. Stom, 300 ECTS)

  As carriers of the Integrated Syomatology program, we have defined:

  asoc. Teuta Kutllovci

 2. ass. Agron Bytyçi
 3. ass. Shefqet Mrasori
 4. ass. Dashnor Bukleta
 5. ass. Lulëjeta Ferizi-Shabani
 6. ass. Venera Bimbashi
 7. ass. Arlinda Tamava

 

Courses that are part of the Department:

No.

Course

Code

Year of study

Sem.

L

P

S

W

ECTS

7

Introduction to Dentistry

UGDP-DC-1021

1

2

30

30

0

 

3.0

14

Human Teeth Anatomy & Morfology

UGDP-DC-2031

2

3

15

45

 

 

4.0

19

Oral Hygiene

UGDP-DC-2036

2

3

30

15

 

 

3.0

20

Dental Materials and Equipment

UGDP-DC-2037

2

3

30

15

 

 

3.0

24

Gnatology and Prosthodontics-1

UGDP-DC-2044

2

4

45

60

 

 

7.0

25

Patient and Self Safety

UGDP-DC-2045

2

4

30

30

 

 

3.0

30

Prosthodontics-2

UGDP-DC-3053

3

5

30

30

 

 

4.0

31

Cariesology

UGDP-DC-3054

3

5

30

45

 

 

5.0

32

Dental Anesthesia and Sedation

UGDP-DC-3055

3

5

15

30

 

 

3.0

36

Preventive dentistry

UGDP-DC-3064

3

6

30

0

15

 

3.0

37

Prosthodontics-3

UGDP-DC-3065

3

6

30

45

 

 

5.0

39

Oral Surgery-1

UGDP-DC-3067

3

6

30

15

 

 

3.0

42

Prosthodontics-4

UGDP-DC-4071

4

7

30

30

 

 

4.0

43

Conservative Therapy with Endodonthics-1

UGDP-DC-4072

4

7

30

30

 

 

4.0

44

Oral Surgery-2

UGDP-DC-4073

4

7

30

15

 

 

3.0

45

Orthodontics-1

UGDP-DC-4074

4

7

15

30

 

 

3.0

46

Periodontology-1

UGDP-DC-4075

4

7

30

15

 

 

3.0

47

Oral Medicine-1

UGDP-DC-4076

4

7

15

30

 

 

3.0

48

Pedodontics-1

UGDP-DC-4077

4

7

30

30

 

 

4.0

50

Theeth Trauma

UGDP-DC-4079

4

7

30

15

 

 

3.0

51

Prosthodontics-5

UGDP-DC-4081

4

8

15

30

 

 

3.0

52

Conservative Therapy with Endodonthics-2

UGDP-DC-4082

4

8

30

30

 

 

4.0

53

Oral Surgery-3

UGDP-DC-4083

4

8

30

30

 

 

4.0

54

Orthodontics-2

UGDP-DC-4084

4

8

30

30

 

 

4.0

55

Periodontology-2

UGDP-DC-4085

4

8

15

30

 

 

3.0

56

Oral Medicine-2

UGDP-DC-4086

4

8

15

30

 

 

3.0

57

Pedodontics-2

UGDP-DC-4087

4

8

15

30

 

 

3.0

60

Prosthodontics-6

UGDP-DC-5091

5

9

15

30

 

 

3.0

61

Endodonthics-3

UGDP-DC-5092

5

9

15

45

 

 

4.0

62

Periodontology-3

UGDP-DC-5093

5

9

30

30

 

 

4.0

63

Oral Medicine-3

UGDP-DC-5094

5

9

15

30

 

 

3.0

64

Pedodontics-3

UGDP-DC-5095

5

9

30

30

 

 

4.0

65

Orthodontics-3

UGDP-DC-5096

5

9

15

30

 

 

3.0

66

Maxillofacial Surgery-1

UGDP-DC-5097

5

9

30

15

 

 

3.0

69

Prosthodontics-7

UGDP-DC-50101

5

10

0

45

 

 

3.0

70

Endodonthics-4

UGDP-DC-50102

5

10

30

30

 

 

3.0

73

Implantology

UGDP-DC-50105

5

10

30

15

 

 

3.0

74

Maxillofacial Surgery-2

UGDP-DC-50106

5

10

30

15

 

 

3.0

                   

 

ELECTIVE COURSES:

               

7

Dental Equipments&Technology Developments

               

8

Orofacial genetics

               

15

Laserotherapy in Dentistry

               

16

Educational Programs for Oral Health

               

17

Nutrition and Oral Health

               

18

Selected Topics in Diagnostic Procedure in Dentistry

               

20

Methodology for Oral Health Assessment

               

21

Preventive Programs in Dentistry

               

22

Evidence Based Medicine in Dentistry

               

23

Complete Dental Planing & Treatmant

               

 

Personeli Akademik i Departamentit:

Nr.

Staff

Gender

Scientific degree

Academic degree

Specialization

Ngarkesa ne mësim

Hulumtim

Vepr. Admin.

1

Agron Bytyçi

M

Dr.sc.

Prof.asoc.

Oral and Maxillofacial Surgery

6

12

4

2

Ali Gashi

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

Kirurgji orale

5

12

4

3

Anila Kamberi

F

Dr.Stom.

Ass.

 

10

12

4

4

Ardian Selani

M

Dr.Stom.

Ass.

Specialist of Prosthetic Dentistry

10

12

4

5

Arjeta Sllamniku

F

MSc

Ligj.

Orthodontics

6

12

4

6

Arlinda Tmava

F

Dr.sc.

Prof.Ass.

Prostodontics

4

12

4

7

Bajram Koçinaj

M

Dr.Stom.

Ass.

Pedodontics

12

12

4

8

Bylbyl Reçica

M

PhDc

Ass.

Oral Surgeon

10

12

4

9

Dafina Kolgeci

F

PhDc

Ass.

Periodontology and Oral Disease

10

12

4

10

Dashnor Bukleta

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

Oral Surgery

3

12

4

11

Diellona Perolli

F

Dr.Stom.

Ass.

Dental Pathology and Endodontics

11

12

4

12

Donika Dragidella

F

PhDc

Ass.

Mjekësi orale me Periodontologji

10

12

4

13

Edona Kallaba Pacolli

F

Dr.Stom.

Ass.

 

10

12

4

14

Florie Osmani

F

Dr.Stom.

Ass.

Pedodonci

10

12

4

15

Genc Rukiqi

M

PhDc

Ass.

Praktike Stomatologjike

10

12

4

16

Granita Muhaxheri- Cena

F

Dr.sc.

Prof.Ass.

Specialiste e Parodontologjisë dhe Mjekësisë Orale

5

12

4

17

Guxim Osmani

M

Dr.Stom.

Ass.

Mjekësi orale me Periodontologji

9

12

4

18

Jeta Kelmendi

F

Dr.sc.

Prof.Ass.

Othodoncy

3

12

4

19

Kaltrina Veseli

F

Dr.Stom.

Ass.

/

10

12

4

20

Kaltrina Vokshi

F

Dr.Stom.

Ass.

 

8

12

4

21

Kreshnik Syka

M

Dr.Stom.

Ass.

Oral Surgery

12

12

4

22

Linda Ukmata

F

Dr.Stom.

Ass.

Prostodontics

10

12

4

23

Lulëjeta Ferrizi-Shabani

F

Dr.sc.

Prof.Ass.

Specialist i Pedodoncisë dhe Stomatologjisë Preventive

5

12

4

24

Luljeta Kavaja

F

Dr.Stom.

Ass.

Prosthetic Dentistry

9

12

4

25

Manushaqe Bukleta

F

Dr.sc.

Prof.Ass.

Prostodontics

5

12

4

26

Marigonë Beqiri

F

Dr.Stom.

Ass.

/

10

12

4

27

Ngadhnjim Domi

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

Oral and Maxillofacial Surgery

2

12

4

28

Nora Jaka-Pasha

F

Dr.Stom.

Ass.

Pedodonci

6

12

4

29

Rajmonda Halili

F

PhDc

Ass.

Protetikë

6

12

4

30

Rina Bicaj

F

Dr.Stom.

Ass.

 

9

12

4

31

Sebahate Hamiti-Alidema

F

PhDc

Ass.

Prosthodontics

10

12

4

32

Shefqet Mrasori

M

Dr.sc.

Prof.Ass.

Endodontics

5

12

4

33

Shera Kosumi

F

Dr.Stom.

Ass.

/

13

12

4

34

Shkelzen Komoni

M

Dr.Stom.

Ass.

 

11

12

4

35

Shqipe Buleshkaj

F

Dr.Stom.

Ass.

Dental Pathology and Endodontics

11

12

4

36

Tetore Olloni

F

Dr.Stom.

Ass.

Prosthetic Dentistry

9

12

4

37

Teuta Kutllovci

F

Dr.sc.

Prof.Ass.

Pedodontics

4

12

4

38

Venera Bimbashi

F

Dr.sc.

Prof.Ass.

Prosthetic Dentistry

3

12

4

39

Vesel Rrustemaj

M

Dr.Stom.

Ass.

Orthodontics

10

12

4

40

Veton Hoxha

M

Dr.sc.

Prof.

Endodoncion

1

12

4

41

Vlora Hyseni Cakolli

F

Dr.sc.

Prof.Ass.

Oral Medicine and Periodontology

5

12

4

 

Tabela për stafin akademik në marrëdhënie të punës Part-Time

Nr.

Staff

Gender

Scientific degree

Academic degree

Specialization

1

Blerim Kamberi

M

Dr.sc.

Prof.

Endodontics

2

Blerta Dollaku-Shkreta

F

Dr.Stom.

Ass.

Teeth Diseases with Endodoncy

3

Lavdie Leci-Morina

F

Dr.Stom.

Ass.

Oral Surgery

4

Merita Brovina

F

Dr.sc.

Prof.Ass.

Protetikë

5

Petrit Raka

M

Dr.Stom.

Ass.

Pedodontics

6

Valë Hysenaj Hoxha

F

Dr.Stom.

Ass.

Ortodonci

 

Temat e Diplomave të studentëve:

Viti 2019

Studenti

Titulli i temes

Mentori

Fusha

Bajram Çelaj +

Pulpitet diagnoza trajtimi dhe prognoza

Teuta Kutllovci

 

Pjetër Thaqi+

Anomalitë e zhvillimit të maxillës dhe mandibullës

Ngadhnjim Domi

 

Shkurta Aliji+

Higjiena orale te fëmijët shkollor

Teuta Kutllovci

 

Arbër Ramadani+

Higjiena orale tek pacientët me aparate ortodontike fikse

Arjeta Sllamniku

 

Venera Kastrati Rexhepi – Teuta Salihi Maliqi – Ardita Salihi Ferati+

Trajtimi ortodonik me aparate ortodonike fikse te pacientët me parodontopati

Arjeta Sllamniku

 

Leonora Kelmendi+

Paradontopatia juvenile me meta – analizë

Vlora Cakolli

 

Arbër Sedolli+

Gjendja klinike e molarit të parë të përhershëm te fëmijët e komunës së Ferizajit

Teuta Kutllovci

 

Shkumbin Bajrami – Sevdije Hasani+

Trajtimi me aparate funksionale në rrafshin sagjital te klasa II

Arjeta Sllamniku

 

Endrit Jashari

Përdorimi i dioda laserit në korrigjimin e anomalive mukogingivale

Fatmir Dragidella

 

Cem Nis – Musa Nis  +

Trajtimi ortodonik te pacientët me bionator

Arjeta Sllamniku

 

Denusha Abdyli

Vlerësimi i higjienës orale te fëmijët

Vlora Cakolli

 

Antigona Dauti+

Veprimi i okluzionit traumatik në parodoncium meta – analizë

Vlora Cakolli

 

Krenare Uruçi

Trajtimi i diskolorimit të dhëmbëve vital të shkaktuar nga shkaktarë të ndryshëm

Blerim Kamberi

 

Uran Ilijazi+

Ndikimi i aparateve ortodontike fikse në parodoncium

Vlora Cakolli

 

Samuela Frrokaj+

Frakturat e kompleksit nasoorbitoethomidal

Agron Bytyqi

 

Rinor Dërmaku+

Çrregullimet e pozitës së dhëmbëve tek fëmijët e moshës 6 – 12 vjeçare në komunën e Gjilanit

Arjeta Sllamniku

 

Blerina Gërguri+

Diferenca gjinore e prevalencës së sëmundjeve periodontale

Vlora Cakolli

 

Granit Prebreza+

Lidhshmëria ndërmjet niveli të pH në pështymë dhe kariesit

Blerim Kamberi

 

Rina Bicaj+

Ndryshimet në kavitetin oral gjatë shtatëzanisë

Vlora Cakolli

 

Esat Latifi+

Traumat e katit të poshtëm të regjionit maxillofacial

Agron Bytyqi

 

Artan Ahma+

Incidenca e çarjes së buzës dhe qiellzës në Kosovë

Agron Bytyqi

 

Dëfrim Gashi+

Tumoret e sinusit maksillar

Agron Bytyqi

 

Rita Dobranja+

Trajtimi i malokluzionit të klasës II/1 me estraksione

Arjeta Sllamniku

 

Iman Cana+

Prevalenca e karcinomës së buzës së poshtme në Kosovë

Agron Bytyqi

 

Liridona Avdylaj+

Lidhshmëria mes sëmundjeve paradontale dhe hipertensionit

Vlora Cakolli

 

Bardh Iseni+

Trajtimet ortodontike te disgnatitë

Arjeta Sllamniku

 

Arbër Ahmeti+

Masat preventive me aparate ortodontike mobile te moshat e hershme

Arjeta Sllamniku

 

Erëza Salihu – Helga Uruqi +

Frakturat e kurorës

Dashnor Bukleta

 

Bajram Shabani +

Menaxhimi i lëndimeve traumatike të dhëmbëve

Agron Bytyqi

 

Ardionit Beqiri+

Përcaktimi i higjienës orale tek fëmijët në zonat rurale dhe urbane në regjionin e Ferizajit

Vlora Cakolli

 

Edona Sallahu+

Kariesi cirkular (rishqyrtimi i literaturës)

Teuta Kutllovci

 

Rina Maliqi +

Duhanpirja si faktor rreziku te sëmundjet paradontale kronike

Vlora Cakolli

 

Egzona Hasani +

Faktorët e rriskut në paraqitjen e sëmundjeve paradontale

Vlora Cakolli

 

Arianit Istogu+

Etiologjia e manifestimit të cistave reziduale në të dy nofullat

Dashnor Bukleta

 

Arianit Zeqiri+

Vatrat orale fokale dhe lidhshmëria e tyre me organizimin  (rishqyrtim i literaturës)

Vlora Cakolli

 

Drilon Bislimi

Trajtimi ortodontik i klasës II/1 me anë të aparateve ortodontike fikse

Arijeta Sllamniku

 

Valdete Rexhepi Tunaj

Aplikimi i laserit te ginivektomia

Vlora Cakolli

 

Irena Martini

Lidhëshmëria në mes të parodonciumit dhe trajtimit ortodontik

Vlora Cakolli

 

Besiana Topalli

Hipodoncioni dhe trajtimi me aparate fikse

Arijeta Sllamniku

 

Albina Fazliu – Arta Baloku

Frakturat e kurorës

Agron Bytyqi

 

Rinë Pakashtic

Trajtimi ortodontik i progenia verae me kamufllazhë

Arijeta Sllamniku

 

Viona Zharku

Terapia ortodontike me impaksion të kaninit

Arijeta Sllamniku

 

 Drenusha Abdyli

Vlerësimi i higjienës orale te fëmijët

Vlora Cakolli

 

 

Viti 2020

Studenti

Titulli i temes

Mentori

Fusha

Ngadhnjim Vatovci+

Teknikat bashkëkohore të instrumentimit të kanalit të rrënjës

Blerim Kamberi

 

Albion Thaçi+

Risk faktorët e paradontopatisë juvenile

Teuta Kutllovci

 

Drita Ndou+

Hipertensioni dhe shëndeti oral – meta analizë

Vlora Cakolli

 

Bujar Kolgeci+

Mënyra e trajtimit të kandidiazës

Vlora Cakolli

 

Ardit Rama

Dallimi në integrim në mes të implanteve imediate dhe bifazike

Dashnor Bukleta

 

Dion Bllaca

Principet e preparimit të dhëmbëve për punime fikse protetike

Kujtim Shala

 

Bjondina Muji – Leart Xhelili

Incidenca e karcinomës bazocelulare në regjionin maksillofacial

Agron Bytyqi

 

Ermal Behluli

Higjiena orale te fëmijët me aparate ortodontike mobile

Arjeta Sllamniku

 

Erza Ismajli

Diabeti dhe ndryshimet në kavitetin oral

Vlora Cakolli

 

Ardit Sejdiu

Implantet dentare dhe përparësitë e implanteve imediate

Agron Bytyqi

 

Valir Haxhosaj

Infeksionet akute dentogjene

Dashnor Bukleta

 

Ardi Telaku

Anomalitë e klasës II/1 dhe II/2 në komunën e Malishevës te moshat 12 – 14 vjeç

Arijeta Sllamniku

 

Zana Gashi – Agnesa Gashi +

Irigimi i sistemit të kanalit të rrënjës

Blerim Kamberi

 

Beni Veygishi

Tretmanet ortodontike tek mosha 16 vjeçare

Arijeta Sllamniku

 

Gent Kupina

Materialet e përkohshme për obturim të kanalit të rrënjës

Blerim Kamberi

 

Gent Daci

Teknika kirurgjikale e implanteve pa përdorimin e llambos mukoperiostale

Dashnor Bukleta

 

Arta Cana Hasani

Përcaktimi i shëndetit oral te fëmijët e moshës 15 -18 vjeçare

Vlora Cakolli

 

Arlind Gërxhaliu

Impakti i gjatësisë së implantit në jetëgjatësinë e implantit

Dashnor Bukleta

 

Elenbija Çesko

Trajtimet ortodontike tek neutrokluzioni me rotacion

Arijeta Sllamniku

 

Doruntina Demolli

Lidhshmëria në mes paradonciumit dhe trajtimit protetikor

Vlora Cakolli

 

Linda Sopa

Roli i pllakut dental në krijimin e kariesit dentar

Blerim Kamberi

 

Ajshe Çoçaj

Përzgjedhja dhe vendosja e dhëmbëve në proteza totale

Kujtim Shala

 

Xhemile Ismaili

Etiologjia e patologjive orale te fëmijët

Teuta Kutllovci

 

Adriatik Demiri – Vesa Bytyçi

Graftet kockore dhe roli i tyre esencial në implantologjinë dentare

Agron Bytyqi

 

Diellor Lleshi

Trajtimi i dhëmbëve të nxjerrur traumatikisht (avulzioni) me metodën e remplantimit

Dashnor Bukleta

 

Erikena Ajeti

Përcaktimi i shëndetit oral tek fëmijët 4 – 6 vjeçar

Vlora Cakolli

 

Leart Pula

Vlerësimi i shëndetit oral tek grupmoshat 30 – 40 vjeçare

Vlora Cakolli

 

Laurent Mekaj

Rëndësia e përcaktimit të gjatësisë punuese të kanalit të rrënjës

Blerim Kamberi

 

Visar Stublla

Gingivektomia

Vlora Cakolli

 

Edona Iseni

Trajtimi te moshat e hershme me progeni

Arijeta Sllamniku

 

Qëndresa Krasniqi

Vlerësimi i shëndetit oral te fëmijët në regjionin e Prizrenit

Vlora Cakolli

 

Deniza Sokoli

Vlerësimi dhe rëndësia e moshës skeletore dhe dentare në përcaktimin e kohës optimale për trajtim ortodontik

Jeta Kelmendi

 

Bertan Sagdani

Formacione të rëndësishme në protezat totale të lëvizshme

Teuta Kutllovci

 

Labinot Llabjani

Short-implantet mundësi e mirë për rastet në mungesë të kockës

Agron Bytyqi

 

Arbër Badalli

Malokluzionet e klasës së parë sipas Angel

Arijeta Sllamniku

 

Vigan Thaçi

Lezionet aftoze te adoleshentët

Vlora Cakolli

 

Premtina Isufi – Seda Sllamniku

Trajtimi i pacientëve me hipodoncion

Arijeta Sllamniku

 

Egzon Gigollaj

Trajtimi i dhëmbëve të rinjë me rrënjë të papërfunduara

Teuta Kutllovci

 

Arton Avdiu

Prevalenca e Malokluzioneve të klasës së parë në popullata të ndryshme: Rishkrim

Jeta Kelmendi

 

Endrit Lokaj

Evaluimi dhe zhvillimi i nofullave tek kafshët

Vlora Cakolli

 

Dafinë Poroshtica

Terapia e kanalit të infektuar

Shefqet Mrasori

 

Artan Ademaj

Roli dhe rëndësia e fluorit në parandalimin e paraqitjes së kariesit

Luljeta Shabani

 

Rashit Ismajli+

Vërtetimi i prognozës së parodontopatisë te personat me diabet Meta-analizë

Vlora Cakolli

 

Blend Krasniqi

Tomografia e kompjuterizuar me rreze konike në kirurgji orale

Agron Bytyqi

 

Arza Tërshnjaku

Malokluzionet në rrafshin vertikal

Arijeta Sllamniku

 

Duresa Bytyqi

Efektet e terapisë ortodontike në shëndetin periodontal

Vlora Cakolli

 

Egzon Shaqiri

Faktorët etiologjikë dhe formimi i kariesit cirukular te fëmijët

Teuta Kutllovci

 

 

Viti 2021

Studenti

Titulli i temes

Mentori

Fusha

Yllnora Ibrahimi Ramadani

Sfidat dhe munësitë për ruajtjen dhe trajtimin e molarit të parë permanent

Teuta Kutllovci

 

Artan Sylani

Leukemia dhe sëmundjet periodontale

Vlora Cakolli

 

Arbresha Nila

Komplikimet lokale gjatë terapisë endodontike

Shefqet Mrasori

 

Rrona Mustafa

Etiologjia dhe epidemiologjia e LICHEN PLANUS

Granita Muhaxheri

 

Njomza Kosumi+

Frakturat panfaciale gjatë aksidenteve rrugore në Kosovë gjatë viteve 2014-2019

Agron Bytyqi

 

Veton Shala

Veprimi negativ i ushqimeve kariogjene tek dhëmbët permanent

Teuta Kutllovci

 

Denis Behluli

Metoda bashkëkohore të instrumentimit të kanalit të dhëmbit

Shefqet Mrasori

 

Gentrit Kaçiu

Materialet e përhershme për obutrim të rrënjës së dhëmbit

Shefqet Mrasori

 

Endrit Korça

Dallimi në mes trajtimit konservativ dhe kirurgjik te frakturat e kollumit të mandibulës

Agron Bytyqi

 

Agonis Qufaj

Komplikimet e përgjithshme gjatë terapisë endodontike

Shefqet Mrasori

 

Drilona Imeri

Praktikat e kujdesit oral te gratë shtatzëna në Kosovë

Granita Muhaxheri

 

Shpresa Nikqi

Malokluzionet e klasës së dytë tek pacientët e rritur

Arijeta Sllamniku

 

Taulant Racaj

Gingivektomia dhe Gingivoplastika

Vlora Cakolli

 

Dorentina Hyseni+

Dallimi në integrim në mes të implanteve imediate dhe bifazike

Dashnor Bukleta

 

Mirlinda Berisha

Ndryshmet orale tek gratë shtatëzëna

Vlora Cakolli

 

Yllka Gashi

Stadi manifest i Parodontopatisë – planfikimi i mjekimit dhe prognoza

Vlora Cakolli

 

Laura Vraja

Përcaktimi i shëndetit oral te fëmijët e moshës 3-5 vjeca

Vlora Cakolli

 

Laura Hoti

SËMUNDJET E INDIT PULPAR

Shefqet Mrasori

 

Yllka Smani

RITRAJTIMI I KANALIT TË RRËNJËS SË DHËMBI

Shefqet Mrasori

 

Urtina Gashi

Radiografitë e nevojshme për diagnozën ortodontike dhe planifikimin e trajtimit: Rishkrim

Jeta Kelmendi

 

Dion Bozalija

TRAJTIMI I PACIENTËVE ME KEMIOTERAPI DHE RADIOTERAPI NE KIRURGJI ORALE

Dashnor Bukleta

 

Leonard Bakija

Dhëmbët e impaktuar, qasja dhe diagnostikimi radiografik.

Dashnor Bukleta

 

Ardi Topko

Vlerësimi I moshës osceale nga dimensionet e vertebrave cervicale në cefalometrinë laterale

Jeta Kelmendi

 

Gentiana Demjaha

Manifestimet orale te sifilisi

Granita Muhaxheri

 

Ibrahim Lata

Herpes simplex recidivans tek adoleshentët

Granita Muhaxheri

 

Fatjona Humolli

Prevalenca e gingiviteve tek adoleshentët

Granita Muhaxheri

 

Donard Bajrami

Avitaminozat dhe ndryshimet në kavitetin oral

Granita Muhaxheri

 

Almire Rama dhe  Marigona Mucaj

Bruksizmi, xheneza dhe trajtimi i tij

Arijeta Sllamniku

 

Evetare Kelmendi

SIDA DHE SËMUNDJET PERIODONTALE

Vlora Cakolli

 

Lirim Abazi dhe Nora Maraj

PROTEZAT PARCIALE FLEKSIBILE NGA MATERIALI VERTEX

Venera Bimbashi

 

Jetëlira Selmani

Anamneza dhe diagnoza te çrregullimet e artikulacionit temporomandibular

Venera Bimbashi

 

Rineta Hyseni

PREVALENCA TE DHËMBËT E IMPAKTUAR, LOKALIZIMI DHE TRAJTIMI

Arijeta Sllamniku

 

Diella Uka

Trajtimi dhe retensioni te kafshimi i thellë

Arijeta Sllamniku

 

Fatlum Hoti dhe Liridon Bytyqi

Urgjencat mjekësore në Stomatologji

Dashnor Bukleta

 

Dafina Lushaj

Etiologjia e anomalive ortodontike

Arijeta Sllamniku

 

Valbona Memaj

Trajtimi i kafshimit të kryqëzuar

Jeta Kelmendi

 

Erstina Tasholli

Faktorët që ndikojnë në kohëzgjatjen e trajtimit ortodontik

Jeta Kelmendi

 

Valmir Latifi

Indikacionet dhe kundërindikacionet për trajtim ortodonti

Jeta Kelmendi

 

Egzona Kuqi

Korrigjimi i malokluzionit të klasës III në denticionin e primar përmes terapisë me maskë faciale dhe zgjeruesit rapid maksillar

Jeta Kelmendi

 

Oriol Shaqiri

PREKANCEROZAT NE KAVITETIN ORAL

Granita Muhaxheri

 

Xheneta Maliqi

Etiologjia dhe opsionet e trajtimit të kafshimit të hapur tek pacientët në rritje

Arijeta Sllamniku

 

Marigona Sejdiu

DYLLËRAT PËR MODELIM

Venera Bimbashi